Hirdetés

Vive Focus - új, önálló VR-headsetet mutatott be a HTC

|

Se mobiltelefon, se számítógép nem kell majd a HTC Vive Focus használatához, ami új szintre próbálja emelni a mobil VR-élményt.

Hirdetés

Ugyan sokan a PC-khez tavaly kiadott headsetek újabb generációjára várnak, úgy tűnik, a HTC-nél inkább a mobil VR-ban hisznek. Ennek megfelelően Kínában egy, a kábelektől teljesen független eszközt mutattak be, ami a HTC Vive Focus nevet kapta.

Hirdetés

Az áráról vagy a kijelző specifikációiról még nem igazán tudni semmit, viszont a hardverről azt elárulták a készítők, hogy a lelke a mobilokban látott Qualcomm Snapdragon processzorcsalád 835-ös modellje. A fejkövetés egy két kamerából álló rendszerre alapul, amiket a headset elejébe épített be a HTC, így még az eredeti Vive fixen elhelyezett érzékelői által megszabott térbeli korlátozások sem vonatkoznak a Focusra. A headsetet egy kis méretű, távirányítószerű kontrollerrel mutatták be (igaz néhány alapvető kezelőszerv a headsetre is került), így ez valószínűleg valamilyen formában a csomag részét képezi majd.

Az Engadget írója már ki is próbálhatott néhány kollégájával együtt egy prototípust és elmondása szerint a kijelző felbontása, látószöge és képminősége összehasonlítható a PC-s Vive-éval. A Focus bejelentésében egyébként kikötötte a HTC, hogy a kínai piacra szánják, de mivel a Google-lel való együttműködésüket felbontották a Daydream kapcsán, nem kizárt, hogy idővel az egész világon megjelenik majd az új fejegységük.

Mit gondoltok, lehet, hogy az ilyen kompakt headsetek lekörözik majd az erősebb gépekhez kábelesen csatlakozó nagy testvéreket?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)