Hirdetés

Megmutatták a PS5-ös új PlayStation VR kontrollereit, nagy váltás érkezik

|

A Sony kukázza a régi Move kontrollereket, és egy teljesen más irányba indul a PlayStation 5-ös PSVR esetében.

Hirdetés

Február végén jelentették be hivatalosan, hogy készül az új, kifejezetten PlayStation 5 konzolokat megcélzó PlayStation VR, mely jobb felbontással, nagyobb látótérrel, fejlettebb mozgáskövetéssel érkezik, és egyetlen kábelen keresztül kapcsolódik majd a konzolhoz. Már akkor belengették, hogy az új headsethez új kontroller is dukál, ma ezt mutatták be a hivatalos PlayStation Blogon.

Az új PSVR kontroller megkapja a DualSense újdonságait, tehát az adaptív ravaszok és a haptikus visszajelzés is szervez részét képezi a perifériának. 

Hirdetés

A kontrollerek (igen, kettő van belőlük természetesen, mindkét kezünkbe jut egy-egy) egyedi, "gömb" formájú kialakítást kaptak, mely a Sony szerint nagy szabadságot engedélyez használat közben. Cseppet sem mellékes szempont az sem, hogy az ígéretek szerint nagyon kényelmes lesz az eszköz. 

A már említett adaptív ravaszokon és haptikus visszajelzésen túl az ujjaink érzékelésének képességével is felvértezik a kontrollereket, amik tudni fogják (különösebb nyomáskifejtés nélkül is), hogy hol van épp a hüvelyk, mutató és középső ujjunk. Ezzel elvileg még természetesebbé válik a használat. A VR kontrollereket egyébként maga az új VR headset fogja érzékelni és lekövetni. 

Gombok terén az ismerős felosztás köszön vissza: megkapjuk az analóg karokat és a szokványos akciógombokat is. Az alábbi galériában több képet is megnézhettek a kontrollerekről. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)