Hirdetés

Rock Band VR - megvan, mikortól lehetünk virtuális rocksztárok

|

A Rock Band VR-nak köszönhetően tavasszal átélhetjük, milyen színpadra lépni egy hatalmas közönség előtt. Az élményt remek zeneszámok és a virtuális valóság adta lehetőségek alapozzák meg.

Hirdetés

Sokan álmodoznak arról, hogy híres zenészként egy zsúfolásig telt koncerteremben játszanak a színpadon. Nos, úgy tűnik a Rock Band VR képes lesz elhozni számunkra ezt az élményt.

A játék március 23-án jelenik meg Oculus Riftre, és kicsit el fog térni az eddigi Rock Band játékoktól. A fejlesztő Harmonix ugyanis most kizárólag azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a virtuális valóságban átélhessük a szabad zenélés élményét. Nem kell majd pontosan követnünk a zeneszámot, nyugodtan kísérletezhetünk különféle ritmusokkal, akkordokkal. 

A tervezett 70 dollár árt magát a játékot és egy gitár perifériát is magában foglal. A Rock Band VR-hoz szükségünk lesz persze egy Oculus Riftre, egy Oculus Touch kontrollerre és természetesen egy elég erős PC-re, ami támogatja az Oculus rendszerét. 

"Amint a játékos színpadra lép, átélheti milyen amikor élőben játszik egy zsúfolásig telt teremben. Ahhoz, hogy ezt sikerüljön elérni, a Rock Band VR a részletekre fókuszál: például képes leszel a gitároddal megütni a dobos cintányérjait és interakcióba lépni a csapattársaiddal."

- meséli a Harmonix.

Az akkordok és dallamok összefűzésével pontokat lehet elérni. El lehet jutni az "overdrive" állapotába, ahol többszörös pontokhoz juthatunk, ehhez például ritmusos fejrázásra lesz szükségünk. A komplikált rendszer a kreativitást és a technikai jártasságot is jutalmazza. 

A játék 60 számot fog tartalmazni, ebből hármat jelentettek be egyelőre:

Aerosmith - "Walk This Way"
The Killers - "When You Were Young"
Paramore - "Ain't It Fun"

A bejelentett zeneszámokból arra következtethetünk, hogy komoly repertoárral fog rendelkezni a játék és úgy tűnik, remek szórakozást fog kínálni a Rock Band VR.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)