Hirdetés

10 már bejelentett játék, amiről gyanúsan régen nem hallottunk

|

Még csak említés szintjén sem tűntek fel a nagy bejelentések heteiben, és az elmúlt hónapokban sem esett szó róluk.

Hirdetés

Mindig izgatottan várjuk a június elejét, amikor a kiadók és fejlesztőcsapatok megmutatják, mivel készülnek az őszi szezonra, illetve mire számíthatunk tőlük a következő években. Van, hogy egy rakás megjelenési dátummal is szolgálnak, és van, hogy még csak évszámot sem ígérnek, annyira nem tudják, mikorra fogják befejezni a munkát egy-egy újdonság esetében.

2023 már eddig is egy jó év volt, és jön még nekünk néhány érdekesség, szinte minden nagyobb kiadó készül valamilyen nagy dobással: az Xbox a Starfielddel és a Forza Motorsporttal, a PlayStation a Marvel's Spider-Man 2-vel és a Square Enix által gondozott, de exkluzívan PS5-re megjelent Final Fantasy XVI-tal, a Ubisoft az Assassin's Creed Mirage-zsal és az Avatar: Frontiers of Pandorával kívánja boldoggá tenni az ünnepeket, szeptemberben és októberben minden hétre jut valami izgalmas, lesz, amikor egy napra több is.

Ugyanakkor nem volt nehéz észrevenni, hogy néhány korábban belengetett projekt nem csak a show-król hiányzott, de még csak annyit sem mondtak ezek kapcsán, hogy hogy áll a fejlesztés. Összeszedtünk tízet, amiről jó lett volna legalább annyit hallani, hogy a munka halad.

Hirdetés

State of Decay 3

Az Undead Labs a 2013-as State of Decay-jel megmutatta, hogyan lehet zombis játékot csinálni másképp, majd a 2018-as State of Decay 2-vel azt, hogy lehet ezt még jobban is. Nem volt tökéletes, a számos, a következő években megjelent frissítés és a Juggernaut Edition kiadás sem tette azzá, de a rengeteg tapasztalatot a csapat felhasználhatja a harmadik részben. Miután az Xbox Game Studios kötelékébe kerültek, 2020-ban bejelentették a State of Decay 3-at, de már akkor is igyekeztek leszögezni, hogy a megjelenés még évekre lehet. Három esztendő telt el úgy, hogy egy képet sem adtak ki belőle, annyit tudunk, hogy 2022 áprilisában komoly szervezeti gondok léptek fel, és szeptemberben még olyan fejlesztőket kerestek, akik értenek az Unreal Engine 5-höz. Így is van azért mit mutatnia az Xboxnak, de jó lenne, ha ez a projekt nem halna el, és pár év múlva újra visszamehetnénk könnyen elhulló túlélőinket terelgetni a lepusztult világban.

Contraband

Ugyancsak az Xbox villantotta meg 2021-ben, viszont a Just Cause játékokat is jegyző Avalanche Studios projektje a Contraband. Annyit tudni róla, hogy egy kooperatív, nyílt világú alkotás lesz, ami az 1970-es években játszódik Bayan szigetén, csempészek paradicsomában. Továbbá az is biztos, hogy megjelenése napján bekerül majd a Game Passba. Hivatalos infó nincs, legutóbb június elején pletykálták, hogy a belső tervek változtak, egy évet toltak a megjelenésen, feltehetően ezért nem kommunikáltak vele kapcsolatban semmit. Talán majd jövőre.

Metroid Prime 4

Nincs hiány Nintendo-exkluzívokból, de még csak Metroid játékokból sem: mióta a Prime 4-et bejelentették, megjelent már a Metroid Dread és a Metroid Prime Remastered is. Az FPS-sorozat következő része viszont valahogy csak nem akar elkészülni: a 2017-es E3-on jelentették be, 2019-ben szóltak arról, hogy a Bandai Namco Studios helyett a Retro Studios vezeti a fejlesztést, aztán 2020-ban egy álláshirdetésben kerestek hozzá storyboardrajzolókat. Nem lepődnénk meg, ha ezzel már megvárnák a Switch utódjának megjelenését. Nem baj, amíg várunk, pakolhatjuk még az órákat a Zeldába, illetve lesz nekünk új 2D-s Mario, amiben a főszereplő elefánttá tud változni.

Dragon Age: Dreadwolf

Majdnem biztos, hogy a BioWare következő játéka a Dragon Age: Dreadwolf lesz, mert ugyan bejelentették már azt is, hogy a Mass Effect folytatódik, de a fantasy szerepjáték fejlesztése előrébb jár. Tavaly októberben azt hallottuk, hogy már az elejétől a végéig játszható, ami persze nem jelenti, hogy kész van, csak azt, hogy már a bugok gyomlálása, az élmény optimalizálása zajlik. Decemberben, a Dragon Age-nap során kapott előzetest legutóbb, aztán februárban arról lehetett hallani, hogy hiányos a szinkron, nem végleges a szöveg, elkaszált funkciók maradtak benne. Nem lehetetlen, hogy 2024 végén majd játszhatjuk, de sajnos a nyári eseményeken erről sem esett szó.

Beyond Good and Evil 2

Minden idők legtöbb ideje készülő játéka lett a Beyond Good and Evil 2 a közelmúltban, beelőzve a hosszú fejlesztési idő után csalódást okozó Duke Nukem Forevert. A Ubisoft még 2017-ben lengette be, hogy most már végre sikerült kitalálni, mit akar kezdeni a franchise-zal, aztán úgy tűnt, hogy tényleg alakulgat, de biztosan nem segítette a haladást a széria atyja, Michel Ancel 2020-as távozása - a hivatalos kommunikáció szerint nem sokat tett már hozzá egyébként. A pénzügyi jelentésekben még szokták emlegetni, megnyugtatva a befektetőket, és állítólag "jól halad", de az, hogy mi mit értünk ez alatt, és a Ubisoft mire gondol, nem biztos, hogy egyezik. Van még néhány nagy név a kiadónál, ami nagyobb sikerre számíthat, nem baj, ha azokkal foglalkoznak inkább.

Wonder Woman

Nagy lendületet adott a 2018-as Spider-Man sikere a szuperhősös játékoknak, az EA Motive például Vasember főszereplésével készít valamit, az Insomniac Games pedig azután, hogy befejezte a Spider-Man 2-t, a Wolverine-re csoportosítja majd át erőforrásait. Azért nem csak a Marvel-fanok járnak jól, hiszen 2021-ben leleplezte a Warner Bros. Games, hogy egy új történetet mesél majd el Wonder Woman főszereplésével. Azóta megjelent a csalódást keltő Gotham Knights, illetve súlyosan elhalasztották a Suicide Squad: Kill the Justice League-et, de ettől még a Monolith Productions valószínűleg nem állt le a munkával - csak hát az is tény, hogy másfél éve semmit nem hallottunk új játékukról, álláshirdetésekben még írókat kerestek. Lehet, hogy korai volt a bejelentés?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Unknown 9: Awakening

Meglepődnénk, ha erre sokan emlékeznének, pedig a 2020 augusztusában bemutatott Unknown 9 Awakeninggel nagy tervei vannak a Bandai Namco részeként működő Reflector Entertainmentnek. Az első előzetes óta (amit egyébként a magyar Digic Pictures csinált) semmi újat nem mondtak róla, bár legalább a Revelation alcímű regény, az Out of Sight podcast és a Torment képregénysorozat első része elérhető - igaz, ezeket is az első hullámban, a bejelentés környékén adták ki. 2022 végén még munkatársakat toboroztak, azóta játék Twitter-oldala csendes - legalább a fejlesztőcsapatnál látszik mozgolódás, ők ugyanis néhány napja logót cseréltek és egy videóban mondták el, mennyire jó nekik együtt dolgozni. Mindenesetre érdeklődve várjuk.

Star Wars Eclipse

Igazából a most bemutatott, az Xbox és a Ubisoft show-ját egyaránt letaroló Star Wars Outlaws után egyáltalán nem éreztünk hiányt, örülünk, ha az első nyílt világú Star Wars játékba belevághatunk majd, és addig is el tudjuk ütni az időt a Star Wars Jedi: Survivorrel, de tény, hogy nem adott jelet magáról a Quantic Dream következő projektje, a Star Wars Eclipse, amit 2021 decemberében lengettek be. 2022 szeptemberében és októberben is kiderült néhány érdekes részlet, melyek segítségével jobban el tudtuk képzelni, milyen játékra számíthatunk, de idén még semmit nem kommunikáltak róla. Simán belefér egyébként, ha 2024 végén adják ki - csak ne tolják rá az Outlawsra.

Perfect Dark

Sokáig kérdéses volt, min dolgozik a The Initiative nevet viselő csapat, amit még 2018-ban hoztak létre az Xbox Game Studios berkein belül, ám 2020-ban kiderült, hogy a feladat a Perfect Dark sorozat újraélesztése, és ebben a Crystal Dynamics is segít nekik. 2021 és 2022 folyamán számos fejlesztő távozott, mondván túl lassú a fejlesztés és korlátozzák a kreativitásukat, minek következtében az év végén az Xbox Studios fejese, Matt Booty elmondása szerint a csapat a megújulásra, az újjáépítésre fókuszált. Ilyen körülmények között persze nehéz dolgozni, de nagyon várjuk már, hogy még többet lássunk a játékból - az univerzuma tartogat még izgalmas lehetőségeket.

The Outer Worlds 2

Nem tudni pontosan, hogy milyen célt szolgált a The Outer Worlds 2 2021-es bejelentése, mikor köztudott, hogy az Obsidian Entertainment az elmúlt években a Groundedra csoportosította erőforrásainak nagy részét, továbbá leszállította a kisebb léptékű, ám nem kevésbé kiváló Pentimentet, és az idén is megvillantott Avowed élvezi náluk most a fókuszt. Nyilvánvaló volt, hogy a váratlanul nagy sikert aratott, 2019-es The Outer Worlds folytatásának megjelenése még évekre van, és igazából nem számítottunk rá, hogy idén bárhol is felbukkan, mégis van egy kis hiányérzetünk. Mindegy, majd a Starfield enyhíti vágyódásunkat, űrben játszódó akció-RPG-ként van a két projekt között hasonlóság.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)