Hirdetés

Milyen bejelentésekre számíthatunk a nyár legnagyobb videojátékos eseményein?

|

A Summer Game Fest, az Xbox Games Showcase, a Starfield Direct és Ubisoft Forward mellett számos további rendezvényen mutatkoznak be a legújabb játékok.

Hirdetés

Ahogy kúszik felfelé a hőmérő higanyszála, úgy vesz vissza a tempóból a játékipar, és helyezi át a hangsúlyt ismét a teljesítésről az ígéretekre. Az előttünk álló hónapok során látványosan visszaesik a megjelenések száma, ellenben alig bírjuk majd követni az egymást érő bejelentéseket, melyek korábban még az E3 köré csoportosultak, de mostanra már egyértelműen a Geoff Keighley által gründolt Summer Game Fest vette át a helyét.

A bemelegítésről már gondoskodott a Sony (PlayStation Showcase), a Meta (Meta Quest Gaming Showcase), valamint a Games Workshop a partnereivel együtt (Warhammer Skulls), de csak most jön a java.

Hirdetés

A továbbiakban végigvesszük, hogy milyen videojátékos eseményekre számíthattok június folyamán, melyiktől mire számíthatunk (és mit szeretnénk), de azt is megtudhatjátok, hogy mikor kezdődnek és hol tudjátok majd követni a streameket. De akkor sincs baj, ha valami, ami érdekel, nem egyeztethető össze a naptáratokkal, mert itt a GameStaron minden lényeges fejleményről beszámolunk, az eseményekről pedig összefoglalókat olvashattok majd.

Guerrilla Collective

Nem a mostani az első alkalom, hogy a MIX csapata összegyűjtött egy csokorra való, a rivaldafényből ritkábban részesülő fejlesztőt, hogy megmutassák, mind dolgoztak az elmúlt években, és mivel kápráztatnál el célközönségüket. Bejelentésekre, friss trailerekre, sőt még játékmenet-bemutatókra is számíthatunk, ám miként a többi indie-fókuszú eseménytől, úgy ettől is igazságtalan lenne elvárni, hogy magával a Summer Game Fest nyitóműsorával vagy az Xbox Games Showcase-zel keljen versenyre. Sok egyéb mellett olyan címeket láthatunk majd, mint a Hello Neighbor VR, a Remnant II, az Europa és a Toads of the Bayou.

Kezdés: június 7. (18:00)

Itt nézd: YouTube

Summer Game Fest

A szakmában kiváló kapcsolatokkal rendelkező Geoff Keighley ügyesen kihasználta az ESA szerencsétlenkedését és saját rendezvényével benyomult az E3 után maradt vákuumba, így most a legnagyobb kiadók (40-nél is többen fogadták el a meghívást) ezen a bemutatón vonultatják fel a legizgalmasabb címeiket. Mivel az Electronic Arts nem készül saját műsorral, nem lepődnénk meg, ha a Star Wars Jedi: Survivorön túl az idei sportjátékaiból is most adna ízelítőt a rajongóknak. Abban viszont teljes mértékben biztosak lehetünk, hogy Ed Boon és csapata a Summer Game Fest színpadán konferálja fel a Mortal Kombat 1 gameplay-bemutatóját, és ugyanerre számítunk az Alan Wake 2 vonatkozásában is, csak épp Sam Lake tolmácsolásában.

De ugyanitt kapunk betekintést a Cyberpunk 2077 kiegészítőjébe, a Phantom Libertybe, itt mutatkozik be a Hi-Fi Rush pletykált DLC-je, és annak is érdemes bekapcsolódnia, akit a Crash Team Rumble, a Marvel's Spider-Man 2, illetve az Immortals of Aveum hoz lázba. Mivel a nyitóműsor beharangozójában szerepel a Senua's Saga: Hellblade 2, ezért legalább egy trailerre mérget vehetünk, de ha ennél is többet mutatna a Microsoft, akkor azzal alighanem várni fog 11-éig.

Kezdés: június 8. (21:00)

Itt nézd: YouTube

Day of the Devs

Mihelyst véget ér a főfogás, desszertként érkezik a Double Fine és az iam8bit összefogásának eredményeként a kimondottan indie játékokra szakosodott Day of the Devs. Ha bizsergést érzel az olyan címek hallatán, mint az Eternights, a Hauntii vagy éppen a Mars First Logistics, semmiképp se hagyd ki.

Kezdés: június 8. (23:00)

Itt nézd: YouTube

Devolver Digital

Nincs már E3, amit kifigurázhatna a Devolver Digital, de ez nem jelenti azt, hogy a különleges indie játékairól és extravagáns előadásairól ismert kiadónak ne lenne oka saját műsorral jelentkezni, amit kabalája, a "legendás" Volvy köré húz fel. És azt se feledjük, hogy már olyan stúdiók tartoznak az irányítása alá, mint a Croteam (Serious Sam) vagy a Firefly Studios (Stronghold), tehát egyrészt felbukkanhatnak saját fejlesztések köztük a The Talos Principle 2-vel, továbbá mások ígéretes alkotásai, mint a bűbájos The Plucky Squire, valamint a Gris alkotóitól a Neva.

Kezdés: június 8. (23:59)

Itt nézd: YouTube

Tribeca Games Spotlight

Néhány éve már videojátékok is bekerülnek a Tribeca Film Festival programjába, ezúttal hét olyan címet választottak ki, amelyekben a szervezők szerint megvan a potenciál, hogy történetmesélés, valamint interaktív élmények tekintetében újat nyújtsanak. Ezek a Stray Gods: The Roleplayin Musical, a Goodbye Volcano High, a Nightscape, az A Highland Song, a The Expanse: A Telltale Series, a Despelote, valamint a Chants of Sennaar. Új előzeteseket láthatunk, aki pedig épp New Yorkban jár a fesztivál idején, annak érdemes lehet beugrania, mert a helyszínen ki is próbálhatja az imént felsorolt alkotásokat.

Kezdés: június 9. (21:00)

Itt nézd: YouTube

Wholesome Direct

Nem mindig vágyunk idegtépő borzongásra, adrenalinpumpáló akcióra, amikor leülünk játszani. Olykor bőven megelégszik a lelkünk azzal, ha elmerülhetünk valami könnyed kis kalandban, melyben nincsenek tétek, nincs verseny, pusztán kikapcsolódunk és jól érezzük magunkat. Ilyen jellegű alkotásokból vonultat majd fel 70-nél is többet a Wholesome Games nagyjából egyórás műsora.

Kezdés: június 10. (18:00)

Itt nézd: YouTube

Future Games Show Summer Showcase

A két legnagyobb érdeklődéssel várt műsor közötti átkötésként szolgál a Future Games Show következő kiadása, amelynek Laura Bailey és Yuri Lowenthal lesznek a házigazdái. A GamesRadar által szervezett esemény bejelentéseket és eddig sosem látott trailereket ígér. Azt már tudjuk, hogy az este folyamán felbukkan a Space Gears című sci-fi stratégiai játék, a Lords of the Fallen, a Daymare: 1994 Sandcastle, az Arctic Awakening, a Paleo Pines, és a The Sims vetélytársának szánt Life by You is. Nagy, AAA kategóriás játékok beharangozását ne ettől az eseménytől várjuk, de aki a középső polcok magasságában is szokott nézelődni, az jó eséllyel lát majd valami kedvére valót.

Kezdés: június 10. (19:00)

Itt nézd: YouTube

A folytatáshoz lapozz a következő oldalra.

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)