Hirdetés

Csalt a magyar CS:GO játékos, feloszlott a csapata

|

Mat1 történetét már ismerik a magyar Counter-Strike közösség tagjai, de akik lemaradtak volna a hetek óta tartó drámáról, azoknak íme a szomorú történet.

Hirdetés

A sztori szeptember 28-án indult a WESG selejtezőn. A Counter-Strike: Global Offensive egyik legrangosabb versenyére komoly esélye volt a magyar PIXEL csapatnak, akik a REVOLTEee (szintén magyar osztag) ellen játszottak a TOP16-ban.

Ekkor kezdődtek a pletykák. Mat1 emberfeletti reakcióidői erősen gyanússá tették a játékmenet tisztaságát. A neten elkezdtek kavarogni a videók, ahol lassítva figyelhettük a lövéseket. A srác laza 0,1 másodperc alatti reakcióidői nem csak a közösséget, de a versenyzőket is megosztották. A WESG szervezői nem tudtak bizonyítani semmit, így továbbengedték a játékost.

A PIXEL kijutott Kijevbe, a WESG fő eseményére, de sajnos Mat1-nak gondjai voltak az útlevelével, így helyette Flash támogatta meg a csapatot. A srácok két szerencsétlenül alakult meccset követően kiestek a WESG-ről. Egyébként itt megjegyezném, hogy szépen játszottak, de a verseny második napján nem nekik kedveztek a csillagok.

Előre ugrunk két hetet: a PIXEL a SEC online versenyén ismét Mat1-val kiegészülve játszik. Megy a meccs, a srácok 14:3-ra állnak, amikor is feltűnik a figyelmeztető sor a játék chat ablakában: "mat1k0 ki lett tiltva az admin által, ok: csalás". Mindenki lefagy, senki nem tudja mi történt, kivéve Mat1-t, akit elkapott az ESL anti-cheat motorja, a WIRE.

A rendszer csak és kizárólag 100%-os bizonyosság esetén bannol éles meccsben bárkit, így már a bannolás pillanatában biztos volt, hogy valami nem szabályos program figyel Mat1 gépén. Két nappal később már nincs mit menteni, Mat1 élőben, Kolorrr csatornáján kiteregette a szennyest.

Mivel élőben, egy ESL meccs közepén tiltották ki, így minden ESL versenyről is eltiltást kapott. Profiljában ott éktelenkedik a hatalmas, vörös BANNED felirat, így sem csapat, sem liga nem fogja beengedni sehova. Ez azért nagyobb baj, mert Magyarország egyik legjobb Counter Strike csapatára ez komoly árnyékot vetett, és a srácokat ki is tiltották a SEC-ről és a Lenovo Y kupáról is, melynek döntője épp a PlayIT-en lett volna.

Mindez hatalmasat robbant a CS:GO közösségben. Mat1 olyan szintre süllyedt, amit olyan játékos, aki csak picit is komolyan veszi a játékot nem engedhet meg magának. A legnagyobb baj itt az, hogy például egy StarCraft II játékost csak kitiltanak és kész, de a CS:GO-ban ezzel magával rántotta a hazai rajongók legnagyobb reményét.

A PIXEL csapat ezzel fel is oszlott. A korábbi tagok jelenleg a REVOLTEee játékosaival játszanak, ami azt jelenti, hogy a magyar CS:GO jövője azért nincs teljesen veszve.

Sokak szerint akkor komoly a játék, ha a csalás és bunda is feltűnik a pálya szélén. Szomorú, hogy a magyar esport kapcsán csak így bukkan fel a komoly játék, vannak, akik többet érdemelnének.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)