Hirdetés

A nap, amikor GameStart nézegetnek a köztévében

|

Az M1 Ma reggel című műsorában is téma volt a Chio Mozdulj Gamer és a Játékoslét kutatóközpont sikeresen zárult közös kutatása, mely a ti válaszaitok segítségével vizsgáltak a gamerek sportolási szokásait.

Hirdetés

Tegnap reggel a televízióban is a  Chio Mozdulj Gamer és a Játékoslét közös felmérése volt a téma, melyet több mint 8600 játékos töltött ki. A kutatással végül sikerült bebizonyítani, hogy a sok játék nem megy a sportolás rovására.

Persze még mindig van mit javítani a riporterek ismeretein a videojátékokkal kapcsolatban (ahogy nyilván mi is javíthatnánk más ismereteinken is), és bár vannak a műsornak kínos pillanatai, de így nagyon fontos, hogy egy ilyen médium is a műsorára tűzi a gamereket érintő témákat.

A vendég Fromann Richárd volt, a JátékosLét Kutatóközpont vezetője, akik a kutatást készítették velünk. A beszélgetés során szóba kerültek a mobiljátékok is, melyek igazán hatalmas tömegeket érnek el. A Chio Mozdulj Gamer Mozgalom célkitűzését, vagyis a játékostársadalom megmozgatása is körüljárták az interjú során, valamint a kutatáson mért adatokról is szó esett. Sőt, még a GSO-t is lepörgették élőben, aminek mi külön örültünk.

Na de vissza a kutatás eredményeihez: ezek szerint a játékosok 82%-a mozog legalább heti egy alkalommal 60-90 percet, ezzel szemben pedig az átlag lakosság esetében ez a szám mindössze 56%. A 15-24 éves célcsoport a nem gamerek esetében 64%-os értéket tud felmutatni ebben a kérdésben. Így az a tévhit, hogy a játékosok egész nap a gép előtt ülnek és nem mozog, gyakorlatilag megdőlt. 

Az adást ezen az oldalon tudjátok visszanézni. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)