Hirdetés

2024 lesz az Age of Empires éve - az Age of Mythology Retold csak a jéghegy csúcsa

|

Xboxos remastert, kiegészítőket és mobilos Age of Empirest is villantott a Microsoft.

Hirdetés

Amikor a Microsoftnak valóban hosszú távú tervei vannak egy-egy franchise-zal, azt a leglátványosabban azzal adja a világ tudtára, hogy egy teljes stúdiót szentel neki. Ilyen a Halo felett bábáskodó 343 Industries, a Gears of War fogaskerekeit olajozó The Coalition és a Forza Motorsportot polírozó Turn 10. De ugyanezt a szerepet kapta a 2019-ben létrehozott World's Edge is, amely az Age of Empires gondozásáért felel.

A jellemzően külsős csapatokkal együttműködő stúdió idén teljes pályás letámadásra készül, a PC-s, a konzolos és a mobilos tábornak is van oka az örömre, mert még az év vége előtt több fontos projekt révbe ér.

Hirdetés

Ezek közül a legizgalmasabb kétségkívül az Age of Mythology felújított változata, ami a korábbi bejelentéssel ellentétben nemcsak PC-n lesz elérhető, hanem Xboxon is, és természetesen rögtön bekerül a Game Pass katalógusába.

Trailert sajnos nem mutattak a mai livestream alkalmával sem, csupán három egységmodellt csodálhattunk meg majdnem életnagyságban, ellenben kiadták az első képeket, amelyek alapján kimondottan pofás játéknak tűnik az Age of Mythology: Retold. A fejlesztők hozzányúltak az animációkhoz és a textúrákhoz is, átdolgozták a kezelőfelületet, valamint beépítettek egy sor kényelmi funkciót is.

Victors and Vanquished címmel méretes kiegészítőt kap március 14-én az Age of Empires II: Definitive Edition, amelyben összesen 19 (részben rajongói alkotások által inspirált, részben vadonatúj) szcenárió vár a hadvezérekre. Ezeknek köszönhetően olyan hadjáratoknak veselkedhetünk neki, mint az Észak-Európát végigfosztogató Ragnar Lothbrok kalandjai; a vikingek és a frankok mellett a magyarokkal is szembekerülő II. Ottó, német-római császár előtt álló kihívások; valamint japán kampány, amelyben Oda Nobunaga szerepében irányíthatjuk hat egyedi klán valamelyikét.

Szegény Age of Empires: Definitive Editiont még mindig a széria mostohagyerekeként kezelik, most sem jutott neki a World's Edge szeretetéből. Ezzel szemben az Age of Empires IV frissítéseinek következő, immáron hetedik szezonja tavasszal veszi kezdetét, és olyan újdonságokat hoz majd, mint a gyorsmeccsként választható új free-for-all mód, valamint a csapatos rangsorolt játék Xboxon. Az Age of Empires III: Definitive Edition játékosai két új civilizációnak, valószínűleg a dánoknak és a Lengyel-Litván Uniónak örülhetnek majd, az érkezésükre viszont csak 2024 vége felé számíthatnak.

Végezetül bemutatkozott az Age of Empires Mobile is, mely a bázisépítést erőforrás-menedzsmenttel és csatározásokkal vegyítő online multiplayer élményt ígér. A bizánciak, a franciák, a kínaiak és a rómaiak közül választhatunk, seregeinket élére pedig 40-nél is több hős valamelyikét állíthatjuk vezérként.

A Tencent istállóját erősítő TiMi Studio dolgozik rajta, augusztus 19-én jelenik meg Androidra, illetve iOS-re, s habár ingyen játszhatjuk majd, lehetőségünk lesz olyan tárgyakat vásárolni, amelyek felgyorsítják munkásainkat, akik hamarabb gyűjtik be a nyersanyagokat, húzzák fel az épületeket és érnek el technológiai áttöréseket.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)