Hirdetés

Az EA elkaszálta az egyik autós játéksorozatát

|

Az Electronic Arts a továbbiakban nem kíván pénzt fordítani a három plusz egy epizódot megélt szériára.

Hirdetés

Tisztán emlékszünk, mikor a Project CARS első részének marketingje elindult, a fejlesztők tényleg mindenkivel elhitették, hogy ez valami egészen forradalmi szimulátoros móka lesz. A játék végül kifejezetten jó lett, de sosem ért el átütő sikert. A fejlesztést végző Slightly Mad Studios 2019-ben a Codemasters részévé vált, egy későbbi felvásárlásnak köszönhetően pedig az EA tulajdonába került.

A 2015-ös első epizódot október 3-a, a Project CARS 2-t pedig szeptember 21. óta nem lehet megvásárolni, autók és pályák lejáró jogdíjai miatt. Ez sosem jó jel, ugyanakkor nem is példa nélküli, hiszen a jóval népszerűbb Forza Horizon 3 is erre a sorsra jutott. És miután a Project Cars 3 továbbra is elérhető maradt, nem gondoltuk, hogy komoly baj lehet a széria körül.

Hirdetés

Ma az Electronic Arts egy szóvivője mégis nyilvánosságra hozta a gamesindustry.biz által, hogy a kiadó úgy döntött, leállítja a fejlesztéseket és nem invesztál többet a sorozatba. A döntést azzal indokolták, hogy nem látnak hosszútávon esélyt arra, hogy a következő Project Cars epizód növelhetné a sorozat nevét. Az EA azt ígéri a fejlesztőknek, hogy mindenkinek megpróbálnak helyet találni az EA Sportson belül, és minden támogatást megadnak az átállás során.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Érdemes megjegyezni, hogy a Codemasters két játéka is eltűnt a boltokból az elmúlt hetekben, a Dirt Rally, valamint a Dirt 4 járt így. A Dirt Rally 2.0, valamint a Dirt 5 azonban változatlanul megvásárolható.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)