Hirdetés

BlizzCon 2013, szellemek és next-gen izgalom - mi történt a héten? (nyereményjátékkal!)

|

Nem csak a hétvége volt durva: november első teljes hete rengeteg dologtól hangos volt. Nyereményjátékunk is van egyébként.

Hirdetés

Most picit kaparom az arcom. Hétvégén dolgozni egyébként is felülmúlhatatlan, ó, ha tehetném, csak ezt csinálnám (ezt a mondatot senki nem szerkesztette át - a vezetőség), de egyrészt megjelent a Tiny Death Star, ami már másodpercekkel azután szól, hogy térjek vissza, miután lezártam a telefont, másrészt egyáltalán nem haladok a PS3 exkluzívokkal, pedig éjszakánként hallom Nathan Drake, Joel és Ellie (a játékbeli) nyöszörgését. Nyöszörög még Heidi, a GTA Online-os karakterem is. Ne aggódjatok, srácok, ahogy leírom ezen cikk utolsó karakterét, jövök hozzátok. Addig meg örüljünk, hogy nem a Nintendo kapta a Star Wars jogokat.

Sokkal érdekesebb, hogy mi történt a GSO-n a héten, elvégre ez nem a saját blogom, mert az nincs is, csak olyan, amiken cicákat, klasszikus sorozatos jeleneteket és mindenféle más érdekes, az interneten fellelhető, fejlődést exponenciálisan serkentő tartalmakat osztok meg. Másoktól. Ez van.

No de. Miután én múlt héten végigjátszottam a Battlefield 4 egyjátékos kampányát és megírtam, mennyire csalódtam, Duncan mélyen elmerült a játékban, olyan mélyen, ahol már a halak se úsznak el. Volt tehát Battlefield 4 teszt pontszámos értékeléssel, és míg mi a modern harctereken küzdöttünk meg magunk csatáit, HP és Daev a How to Survive-ban próbáltak életben maradni. Chavalier uraságnak jutott a Deus Ex: Human Revolution Director's Cut tesztelése, és nem lett dühös. Na jó, egy kicsit.

Múlt héten volt ugye GameNight, ami a daevvel közös gyermekünk, ahogy ő fogalmazott. Ne is boncolgassuk a kifejezést, értitek, ha átkapcsoljátok az agyatok. Be is számoltunk róla videóval, aki nem volt, ebben a hónapban mindenképp jöjjön el, mert most egy igazán különleges meglepetéssel készülünk, amiről holnap rántjuk le a leplet, de a mémpályázat már sejteti a teljes dolog 1/3-át. Tehát van még mit mondanunk, és izgatottan várjuk, hogy mindent elárulhassunk nektek, addig meg küldjetek mémeket, mert szeretünk nevetni. Már aki.

Az októberi GameNighton az Assassin's Creed IV: Black Flag megjelenését is ünnepeltük (a PC-s kiadásnak megelőlegeztük), így nem volt kérdés, hogy az e héten indult új GameStart sorozatban is ezt játsszuk végig. Zárkózzatok fel, jövő héten folytatjuk, de közben éjszakánként, csenben, mikor már a barátnő is elaludt, a 2013/11-es GameStar teljes játékával, a Homefronttal haladunk. Egyébként 10, 20 és 30 évvel ezelőtt is játszottunk, bár én 1983-ban még csak az előző életemben, 1993-ban meg csak üvöltöttem, mint aki még egy éves sincs (mert nem is voltam annyi), és ütemesen verdestem egy random játékot a padlóhoz. Vagy az arcomat. Megmagyarázna néhány dolgot a jelenemmel kapcsolatban.

Teszteltünk még Call of Duty: Ghostsot is, ezt a nemes feladatt Daev vállalta magára, aki jövő héten szabadságra is megy. Hogy emiatt vagy nem emiatt, azt nem tudjuk, de amikor megkérdeztük tőle, elkezdett kiabálni, hogy „ODIN, ODIN! ELKEZDŐDÖTT”. Talán jobb is, hogy most távol lesz egy kicsit. Ő PS3-on tesztelt, de tudjuk, hogy a PS4-es változat majd szebb lesz. Az egy nap alatt egymilliárd dollár értékben a viszonteladóknak (és nem a játékosoknak) továbbadott játék megjelenése nem volt botrányoktól mentes, kiderült például, hogy nem is kell neki 6 giga RAM, és az egyik jelenetet többé-kevésbé újrahasznosították. Taps annak, aki ezt észrevette.

A fejünk mellett nyakunkon van a következő generáció is (valaki már most játszik az Xbox One-nal), aminek például a Ubisoft is örül, mert rendesen megszenvedtek a jelenlegi generációban. Ment az 1080p kontra 720p vita, a UFC például minden platformon 1080p-ben fut, de a Microsoft szerint november végére már édesmindegy lesz. Az egyik Xbox One megjelenési cím biztosan nem azért késik, mert megpróbálják kisajtolni belőle az 1080p-t. A redmondi óriás a PC-seket sem fogja már hanyagolni, és a ma megjelent patch telepítése után már az egér is normálisan működik. Nem így:

Megtudhattuk azt is, hogy a PlayStation 4-hez mindenképp ajánlott 12 hónap Xbox Live tagságot venni. Bár a PlayStation Plus előfizuval jobban jártok. A GameStar előfizetéssel meg a lehető legjobban. A PlayStation 3 sem köszön le, de azért már nem mai gyermek, úgyhogy volt miről mesélni vele kapcsolatban. A PS 4-et egyébként már szét is szedték, nem nehéz ráizgulni. Egy srác leállt hisztizni a haldokló Blockbuster egy üzlete előtt teljesen jogosan, meg is kapta a jutalmát. És nem dinoszaurusz volt, embernek öltözve.

 

A next-gen piac tényezőjeként már a Steam Machine-nal is számolnunk kell, aminek külsejét szintén most mutatták meg először. A Valve nem csinál SteamOS-exkluzív játékokat, de a Total War: Rome 2 és a Metro: Last Light is jön a platformra. Még nem biztos, de valószínűleg ekkor lesznek az őszi és karácsonyi leárazások, ha az adakozás és a Humble WB Games Bundle megvásárlása nem merítette ki a kereteteket. Ha a GTA Online-ban lennénk, szívesen adakoznánk abból az 500000-ből annak, aki igényli. Vagy csinálnánk belőle tökéletes barátnőt, így:

És hát ott volt a hétvége. Péntek este pislogtam egyet, aztán máris három hír várt arra, hogy továbbadjuk nektek. A BlizzCon 2013 ugyanis nagy lendülettel vette kezdetét, megerősítették a korábban megszellőztetett csodát, a WoW új kiegészítőjét, a Warlords of Draenor előzetesből mindent megtudhattok, de ízelítőként annyit elárulunk, hogy a karakterek is megújulnak. Ez is része a WoW sikerének.

A Warcraft film sem lesz kevésbé jó, nem akarják elkapkodni, a Star Wars csapata is segít. Rohamosztagosok azért nem lesznek, de orkok annál inkább.

A show-t az új MOBA, a Heroes of the Storm is a hátán vitte, a hősök bemutatkoztak, megjelentek a trailerek és beindult a béta. A Blizzard nem fél attól, hogy a Dota 2 és a LoL játékosait nem sikerül elcsábítani.

Szándékosan hagytuk a végére a Hearthstone-t, mivel ehhez kapcsolódóan egy nyereményjátékot is hírdetünk. Előbb viszont vegyük sorra, mit tudtunk meg az utóbbi napokban: a játék mobilokra is jön, új kártyákat és karaktereket ismertünk meg, és megtudtuk, hogy jövő hónapban megnyílnak a béta kapui. Aki viszont nem tud várni, feleljen helyesen az alábbi öt kérdésre, melyekre a választ a BlizzCon 2013-as híreinkben találjátok meg:

1. Hogy hívják a Shadowmoon klán vezérét?

2. Melyik két karakter Warcraft filmbeli megjelenését erősítették meg?

3. Hol debütáltak a megváltozott részletességet prezentáló koncepciós rajzok?

4. Hogy hívják azt a Battlegroundot a Heroes of the Stormban, amin egy hajó is szerepel?

5. Milyen különleges kártyát kaptak a BlizzCon 2013 résztvevői a Hearthstone-hoz?

A válaszokat 2013. november 11., hétfő este 8-ig várjuk a nyeremenyjatek@gamestar.hu e-mail címre, „Hearthstone nyereményjáték” tárggyal. A helyes megfejtők között 15 kulcsot sorsolunk ki.

Mivel már lassan éjfélt üt az óra, ideje búcsúzni a héttől. Hogy HP örökbecsű mondatát idézzem: „Vegyetek GameStart!” És hogy én is hozzátegyek valamit: „Gyertek GameNightra!”

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)