Hirdetés

Brutális alaplap az ECS-től Phenom II-es processzorokhoz

|

Akár 32 gigabájt DDR3 memóriával felszerelhető a legújabb Black szériás deszka.

Hirdetés

Az tajvani illetőségű ECS (Elitegroup Computer Systems) bemutatta az első, kimondottan a legújabb generációs, 45 nanométeres AM3 tokozású AMD processzorokhoz fejlesztett alaplapját, az A790GXM-AD3-mat.

A négymagos Phenom II processzorokat is fogadni képes alaplapra stílszerűen az AMD 790GX-es chipkészlete került, amely jelen pillanatban a gyártó legfrissebb fejlesztése.

További felszereltségét tekintve sem kell szégyenkeznie a lapnak: a négy darab duplacsatornás memóriaaljzatba akár 32 gigabájt, 1333 megahertzen üzemelő DDR3 memóriát is beépíthetünk, bár hazánkban a 8 gigás modulok még szinte ismeretlennek számítanak.

A alaplapra került egy integrált, DirectX 10-es Radeon HD 3300 grafikus processzor, amely a Hybrid Graphics-nek köszönhetően együtt tud működni a gépbe épített HD 2400/3400 -as diszkrét grafikus kártyákkal. Ha már itt tartunk, a deszkán természetesen helyet kapott két darab 16-szoros PCI Express aljzat is, így lehetőség van „sima" Crossfire használatára is.

 

ecs_a790gxm-ad3-1.jpg

 

Az A790GXM-AD3-on helyet kapott még két darab sima PCI Express (pl.: hangkártyának, TV-tunernek), illetve két hagyományos PCI 2.03 csatolófelület is. A merevlemezekből és optikai meghajtókból összesen hatot lehet csatlakoztatni a SATA 3.0 Gbps aljzatokba.

Hangkártyát sem muszáj vennünk, ha a lap mellett tesszük le a voksot: természetesen integráltak rá egy nyolccsatornás HD hangchipet.

Ami nem feltétlenül mindennapi, hogy a hátsó panelre került egy HDMI csatlakozó is, illetve az alaplapra integrált Clear CMOS gomb, ami a BIOS resetelése során kiváltja a megfelelő jumper keresgélését.

Mint a képen látható, a chipset hűtéséről egy jókora réz hűtőborda gondoskodik, amely jó szolgálatot tehet az ECS szerint nagyon jó tuning-képességekkel rendelkező alaplapon.

Sajnos a tajvani gyártó egyelőre nem tette közzé az A790GXM-AD3 árát, illetve hogy mikortól kezdve és hol lesz elérhető

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)