Hirdetés

Criminal Girls: Invite Only - alig cenzúrázták a fenekelős JRPG-t

|

A Criminal Girls: Invite Only alapvetően egy meredek vállalkozás, még a más értékrendek szerint működő Japánban is. A NIS America most elhozta Európába, de alig cenzúrázott valamit a „motivációs” minijátékból.

Hirdetés

Pénteken jelent meg Európában a PlayStation Vitás Criminal Girls: Invite Only, melyben a pokolból kell kivinnünk hét kislányt, akik gyakorlatilag nem kislányok, viszont nem úgy vannak megrajzolva.

Ezért is vállalt nagy rizikót a NIS America azzal, hogy nyugatra hozta a Japánban 2010-ben PSP-re megjelent játékot. Az alap szituáció annyi, hogy a férfi főszereplőt leküldik a pokolba, hogy jó útra térítsen hét lányt, és kivezesse őket onnan. A lányok viszont nem akarnak együttműködni, ezért szükség van egy kis győzködésre, és a kedves szavak, értelmes párbeszédek, dolgok és érvek helyett, nos, el kell őket fenekelni, mert csak így lehet a rossz vágyakat kiűzni belőlük, és csak így válhatnak hasznos segítővé.

 

Ami a japán értékrendbe még belefér, a nyugatiba már messze nem, így nálunk alapvetően maga a tény, hogy kislányokat (vagy nem kislányokat, csak kislányoknak kinéző nagylányokat) lehet, sőt, az előrehaladás érdekében kell fenekelni, sokakat felháboríthat. Itt már igazán a cenzúra sem segít, főleg az a fajta, ami a Criminal Girlst érte: elvették a hangokat, megvágták egy kicsit a képeket, és beraktak egy lila ködöt. A Kotaku összehasonlításában jól látszik a különbség.

Így tulajdonképpen az egész cenzúra fölösleges, mert a játék ebben a formában pont azokat nem éri el, akiknek szólhatna. Egy átlagos nyugati gamert alapvetően nem érdekel ilyesmi, aki meg ilyet akar látni, az nem rózsaszín köddel akarja. A Censored Gaming videós összeállításában láthatjátok a játék japán és nyugati verzióját is mozgás közben.

A Criminal Girls: Invite Only-ért egyébként nem kell az internet sötét sarkaiban kutakodni, az Egyesült Államokban az M (for Mature), Európában a PEGI szerinti 18-as korhatárbesorolást kapta, így hagyományosan kerülhetett forgalomba. A Metacritic-en olvasható tesztek úgy, hogy helyén kezelik (tehát a tesztelők túlteszik magukat a fenekelésen), eléggé lehúzták, mondván dungeon crawlerként is keveset ad.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)