Hirdetés

Elhunyt a Dragon Quest játékok ikonikus dallamainak szerzője, Koichi Sugiyama

|

A sorozat főtémáját még az idei olimpiai játékok megnyitója során is lejátszották.

Hirdetés

Koichi Sugiyama, a Dragon Quest és sok más játék zeneszerzője 90 éves korában, vérmérgezés okozta sokkban elhunyt. A szomorú hírt a játéksorozat hivatalos oldala közölte.

Sugiyama a több évtizedes karrierje során közel 500 dallamot komponált csak a Dragon Quest címekhez, és a játékok főtémája olyannyira ikonikussá vált, hogy még tavalyról 2021-re halasztott olimpiai játékokon is hallhattuk azt.

Hirdetés

A videojátékos pályafutását az akkor még Enix néven futott cégnél kezdte az 1985-ös World Golf című csodával. Az utolsó munkái a még meg nem jelent Dragon Quest XII-ben csendülnek majd fel.

A '80-as évek közepétől azon dolgozott Sugiyama, hogy szimfonikus zenéjével megreformálja az ipar háttérdallamokhoz való hozzáállását.

A Square Enix hivatalos közleménye szerint Sugiyama temetése zárt körben zajlott, amin csak a családtagok és a legközelebbi barátok lehettek jelen. Kérték a rajongókat, hogy ne küldjenek semmilyen ajándékot vagy üzenetet az érintetteknek, már csak azért se, mert később szeretnének egy nyilvános búcsúztatót rendezni az alkotó emlékére.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)