Hirdetés

Kanadában alapvető szolgáltatás lesz az internet

|

A kanadai kormány komoly összegeket költ rá, hogy minden polgáruknakhozzáférést biztosítsanak a modern elvárásoknak megfelelő internethez.

Hirdetés

Kanadában is tökéletesen tudják, hogy egy, az elkövetkezendő években is versenyképes gazdasághoz elengedhetetlen a megfelelő internetes lefedettség. Viszont mivel ehhez nagyjából a lakosság 18 százalékának lakóhelyén nem megfelelő az infrastruktúra, fejlesztéseket jelentettek be és alapvető szolgáltatássá nyilvánították a netet.

Az illetékes hatóság csupán a program első öt évében 750 millió kanadai dollárt (ami nagyjából 165 milliárd forintnak felel meg) forgat vissza a szolgáltatóktól beszedett pénzekből arra, hogy mindenkinek lehetősége legyen korlátlan adatmennyiséget magában foglaló, legalább 50 Mb/s-es letöltési és 10 Mb/s-es feltöltési sebességet garantáló internet-előfizetés megkötésére. Ezen felül azt is szeretnék, hogy minden nagyobb kanadai úton megfelelő minőségű mobilinternet-lefedettség álljon rendelkezésre. Ráadásul az infrastruktúra kérdése mellett azt is szeretnék megoldani, hogy a hátrányosabb helyzetben lévő családok is meg tudják fizetni a megfelelő internet-hozzáférést.

Kíváncsian várjuk, itthon mikor kerülnek előtérbe az ilyen jellegű fejlesztések.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)