Hirdetés

Képzeld el, hogy nyomod az Assassin's Creedet, és egyszer csak megszakítja egy reklám - sokakkal ez történt a minap

|

Meghökkentő, a flow-ból kizökkentő élményben lehetett része annak, aki mostanában a Ubisoft sorozatának valamely tagjával játszott.

Hirdetés

Régóta kísérleteznek a kiadók azzal, hogy miként tudnának reklámokat tenni a játékokba, ezzel is növelve bevételüket. Bár akadnak példák ízléses termékelhelyezésre, azért jellemzően kilóg a lóláb, és a játékosok nem veszik jó néven, ha bármilyen formában is reklámok, hirdetések rondítanak bele az élménybe. Pláne akkor, ha nem holmi free-to-play címről van szó, hanem olyan alkotásról, amiért adott esetben teljes árat fizettek.

Emlékezzünk csak vissza, hogy mekkora felháborodás lett abból, amikor a Microsoft az Xbox bekapcsolásakor Call of Duty: Modern Warfare III reklámmal fogadta a játszani vágyókat. Nos a Ubisoftnak sikerült még erre is rátennie egy lapáttal.

Hirdetés

Mint sokan mások, a francia kiadó is leárazásokkal készült a black friday hétvégéjére, de azt, hogy a nemrég megjelent Assassin's Creed Mirage átmenetileg 20 százalékkal olcsóbb, nem csak a közösségi médiában és egyéb felületein hirdette, hanem más Assassin's Creed epizódokban is. Aki csütörtökről péntekre virradó éjszaka orgyilkosnak állt, jó eséllyel belefuthatott ugyanabba a reklámba, amibe az Assassin's Creed Odyssey-ben kalandozó, Fab nevű Twitter/X-felhasználó. Nem ő volt az egyetlen, aki a játék közben, a térkép megnyitása előtt felugró reklámra panaszkodott.

A szaksajtó érdeklődésére a Ubisoft közölte, hogy szó sincs szándékosságról, technikai hiba történt, ugyanis a szóban forgó hirdetésnek a főmenüben kellett volna megjelennie, ahol senkit sem zavar (annyira).

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)