Hirdetés

Korai hozzáféréssel rajtolt el a Kerbal Space Program 2, kapott hideget-meleget

|

Nem úgy sült el a folytatás rajtja, ahogy a készítők remélték, a Steamen gyülekeznek a lepontozások.

Hirdetés

A 2015-ben megjelent Kerbal Space Program egy fantáziadús alapkoncepcióra épült, egy humanoid földönkívüli faj űrprogramját bízta a játékosokra, amelyhez jópofa lények és realisztikus fizika párosult. A játék megtalálta a maga felhasználóbázisát, amelyre a készítők építhettek, így a 2019-es gamescomon be is jelentették a folytatást. A második rész azonban egy kisebb fejlesztői poklon ment át, kétszer is másik stúdióhoz került és számos alkalommal elhalasztották.

Legutóbb tavaly októberben mondta azt a fejlesztést végző Intercept Games Squad, hogy 2023. február 24-én fixen meg fog jelenni a Kerbal Space Program 2, noha még nem a teljes, hanem az Early Access-vezió, ezt az ígéretet végül sikerült tartani, de öröm helyett düh jutott a rajongóknak. 

Hirdetés

A Steamen olvasható értékelések többsége arra panaszkodik, hogy a folytatás visszalépés az elődhöz képest, mintha két hónap alatt dobták volna össze. A vélemények alapján rengeteg hiba van a játékban, optimalizálatlan, pocsék a grafika és a borsos árához képest (50 eurót kóstál a korai hozzáférés) alig van benne tartalom, amely kifogások többsége még akár elnézhetőek is lennének egy Early Access-játéktól, de nem ilyen árcédulával. Persze nem mindenki hozza fel ezeket hiányosságként, valakinél gond nélkül fut, de nem véletlenül ad ki a 9564 pontszám vegyes plecsnit, a Kerbal Space Program 2 értékeléseinek csak a fele pozitív, ami elég rossz arány. 

A dologra a Kerbal Space Program közösségi vezetője, Michael Loreno hivatalos steames bejegyzésben reagált: elmondása szerint a játékot folyamatosan csiszolják (most éppen a terep- és erőforrás-rendszer optimalizáláson dolgoznak), és a teljesítmény javulni fog az Early Access-időszak során, és kijavítják a hibákat is. Loreno szerint nagyon örülnek a visszajelzéseknek és továbbra is számítanak rájuk, de a közösségnek meg kell értenie, hogy ez egy aktív fejlesztés alatt álló játék, ezért is indultak el korai hozzáféréssel, hogy minden funkciót együtt alakíthassanak a játékosokkal. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)