Hirdetés

Még meg sem jelent rendesen a Starfield, de máris csodás számokat produkál

|

Bár a kritikusok szerint nem játéktörténelmi mérföldkő, ahhoz bőven elég a Bethesda új RPG-je, hogy a nagyközönség rákapjon a felfedezés örömére.

Hirdetés

Kevés kézzel fogható adat áll rendelkezésre általában ahhoz, hogy egy játék sikerét a kezdeti időszakban mérni lehessen, de a Steam adatai mindenképpen ilyennek mondhatóak. Lehet, hogy a Starfield a Microsoft idei nagy Xbox-konzol exkluzív címe, de a Steamen máris lenyűgözően indult a karrierje, ami reménykedésre adhat okot a kiadónak.

Az elmúlt hetekben Chava kolléga a végletekig nyúzta a játékot, így már a GS-en is olvasható a Starfield teszt, és abban nagyrészt egyetértünk a világ többi tesztelőjével, hogy bár tökéletesnek messze nem nevezhető az alkotás, bőven megéri a rá fordított időt, sokszínűsége, és világának lehetőségei hosszú órákra, napokra lekötik majd az embert, és olyan hatalmas bugok sincsenek benne, ami amúgy a Bethesdára jellemző.

Hirdetés

A prémium tulajok számára szeptember 1. óta nyitott az űrkaland, így sokan a szeptember 6-i megjelenés előtt már nekivághattak a bolygók közti repkedésnek. Már ez is elég volt ahhoz, hogy impresszív számok szülessenek: a SteamDB szerint

a Starfield már most elérte a 234 502 egyidejű játékos csúcsát.

Ezen cikk írásakor a negyedik legtöbbet játszott játék a platformon, olyan nagyágyúk mögött, mint a CS:GO, a Baldur's Gate 3 és a Dota 2. És arra számíthatunk, hogy ez a szám a jövő héten, a megjelenés napja után az egekbe szökik, nem beszélve az Xboxon játszó, nem elhanyagolható számú közönségről.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A játék természetesen Twitch-en is népszerű. A streamelők már

3 577 958 órányi Starfield gameplay-t bámultak, a egyidejű nézőszám csúcsa 552 031 volt

- a SullyGnome statisztikái szerint. Jelenleg a Twitch 10 legnézettebb játék között van, és valószínűleg a hétvégén még emelkedni fog, ahogy az érdeklődők a megjelenés előtt streameket néznek.

Mi már tippekkel is készültünk nektek a Starfield megjelenés napjára, és a YouTube csatornatagok bármikor visszanézhetik streamünket is, az első részt itt, a másodikat pedig itt találjátok. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)