Hirdetés

Xbox One - idén jöhet a kisebb, jövőre az erősebb változat

|

A jelek szerint két új Xbox modellen is dolgozik a Microsoft, amelyek a következő másfél évben kerülnek majd a piacra.

Hirdetés

Azt már egy ideje tudjuk, hogy a Microsoft és a Sony is dolgozik egy-egy erősebb konzolváltozaton, most azonban még több infó szivárgott ki a zöldek terveit illetően.

A Kotaku információi szerint 2017-ben kerülhet a boltokba a jelenleg Scorpio néven emlegetett erősebb Xbox One változat, amely a combos grafikus chipnek köszönhetően nemcsak a 4K-s tartalmak megjelenítésére lenne alkalmas, hanem az Oculus Riftet is támogatná. Bár ezt egyelőre egyik fél sem erősítette meg, nem lennénk meglepve, ha a redmondiak már tárgyalnának Palmer Luckey-ékkal.

A Microsoft nyilván szeretné összehozni a PC-s és konzolos közeget, ebben pedig sokat segíthet egy ilyen kezdeményezés. A források szerint a jövőben nem 5-8 évente kapnánk egy új konzolt, hanem akárcsak az iPhone-ok esetében, 1-2 évente jöhetne erősebb modell, amelyek természetesen oda-vissza kompatibilisek lennének egymással. Úgy tűnik, hogy a hardver egyelőre nem végleges, de néhány kiadót már beavattak a terveikbe egy titkos eseményen pár nappal ezelőtt.

A fejlesztéssel foglalkozó források szerint problémás lehet, hogy bár a Scorpio GPU-ja támogatja a 4K-t, sem lemezről, sem a merevlemezről nem képes gyorsabban beolvasni az adatokat, ami így a méretesebb fájlok és részletesebb textúrák miatt megnövelheti a töltési időket.

De nem kell 2017-ig várnunk a következő Xbox One-ra, a jelek szerint ugyanis már az E3-on bemutatkozik majd legalább egy kompaktabb változat, amely 2TB-os merevlemezzel és elegánsabb dizájnnal próbálja meg meghódítani a vásárlókat.

Ti mit szóltok ehhez a stratégiához?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)