Hirdetés

Most azzal vádolják a The Day Before fejlesztőit, hogy más trailereket másoltak le

|

A vádak alapján a Fntastic megtestesítette a "lemásolhatom a házidat?" mémet.

Hirdetés

Az, ami a Fntastic és a MyTona 2021 elején leleplezett zombis MMO-ja, a The Day Before körül zajlik fordulatosabb és szürreálisabb, mint a legújabb M. Night Shyamalan film. Csúsztatások, a fejlesztők foglalkoztatása körüli homályos nyilatkozat, a védjegygondok miatti eltűnés, majd ennek félremagyatázása és hasonló anomáliák történtek a The Division és a DayZ szerelemgyerekének ígért projekttel kapcsolatban, és még az új gameplay prezentáció bejelentése is fű alatt zajlott.

A fejlesztőcsapat pár napja végre nem játszott tovább a játékosok idegein és az ígértekhez képest jócskán megkésve, de kiadtak egy hosszabb felvételt, amelynek keretében tíz percen keresztül nézhettük a játékmenetet, de - ahogyan azt sokan nehezményezték is kommentben - körülbelül olyan izgalmas volt, mint egy adóbevallás elkészítése - főleg azután, hogy elképesztő élményt ígértek. 

Hirdetés

Már-már azt hittük, hogy a gameplay kiadásával megnyugodnak a kedélyek, de nem így történt. Sokaknak meglehetősen ismerősek voltak a videó egyes részei, a Twitter önjelölt nyomozói pedig rájöttek, hogy miért: azzal vádolják a készítőket, hogy egy az egyben lemásolták más videojátékok trailereit, vagy más marketinganyagait. Többek között a Force Gaming YouTube csatorna is szolgálatott bizonyítékokat erre vonatkozóan, felfedezésük szerint a Fntastic munkatársai a Call of Duty: Black Ops - Cold War zombis módját is lekopizták, a jelenetek megszólalásig hasonlítanak:

És nem csak arról van szó, hogy hasonló a kompozíció, a színvilág vagy egy-két mozzanat, hanem a jelenetek pontosan ugyabban a sorrendben is vannak egymás után. Ráadásul nem csupán a CoD-tól loptak, a The Last of Us, a The Division és a SnowRunner anyagainál is találtak hasonlóságokat. (A The Last of Us egyébként még nem is annyira tűnik annak, de a másik kettő tagadhatatlan).

A közösség reakciója nem maradt el: a The Day Before korábban még a Steam legjobban várt játéka volt, most viszont az izgalommal teli várakozást internetszerte felváltotta a keserűség. Sokan átverésnek nevezték azt, amit a fejlesztők művelnek, de arra már senki sem tud válaszolni, hogy milyen céllal történne ez, hiszen a játékra nem vettek fel előrendeléseket, és nem is Kickstarteren finanszírozták, szóval anyagi kihasználásról nincs szó, de akkor mégis mi történik és miért?

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)