Hirdetés

Új bejelentéseket tett a Nintendo, bemutták az első mobiljátékukat

|

A Nintendo nagyon belelendült a bejelentésekbe, így mindjárt hármat is megejtett: beszélt a Nintendo Directről, a vállalat első mobiljátékáról és az új rendszeréről is.

Hirdetés

Azzal, hogy Satoru Iwata elhunyt júliusban, történt egy törés a Nintendo életében, elvégre Iwata meghatározó alakja és egyben elnöke volt a vállalatnak, viszont nagyon úgy tűnik, hogy a Nintendo kezd magára találni, mivel olyan dolgokat jelentett be most, amik jelentősen befolyásolják majd a jövőjüket. 

Visszatér a Nintendo Direct

Iwata elhalálozásával egy ideig szünetelt a Nintendo saját, digitális rendezvénye, a Nintendo Direct is, amelyről szeptemberben már azt hallhattuk, hogy idővel folytatódni fog. Most a Wall Street Journal arról adott számot, hogy a Nintendo új elnöke, Tatsumi Kimishima bejelentette a következő Direct dátumát, amit valamikor az év vége előtt tartanak meg és ő fogja vezetni. 

Bemutatkozik a Nintendo Account

A Nintendo bemutatta új szolgáltatását, az Accountot, amely összeköti a PC-ket, a Nintendo hardvereket és az okostelefonokat, ráadásul Twitteren, Google Pluson, Facebookon, Nintendo Network ID-vel vagy email címmel és jelszóval is hozzáférhetünk a rendszerhez.

A Nintendo Accountot használva információkat és ajándékokat kaphatunk a játékokhoz, amikkel éppen szórakozunk, sőt a vállalat szerint a születésnapunkon - amit ugyebár tárol a rendszer - személyre szabott árkedvezményeket is kaphatunk.

A szolgáltatás egyik legfőbb aspektusa, hogy játsszunk akár a Nintendo eszközein, akár okostelefonon, karakterünket és mentéseinket a felhőben tárolhatjuk és bármikor hozzáférhetünk. Ahogyan az elvárható, az Account lehetővé teszi a barátlistákat is, amiket szintén bármilyen támogatott eszközzel elérhetünk. 

A Nintendo emellett bemutatta új pontrendszerét is (afféle Club Nintendo 2.0), amellyel a játékosok pontokat érhetnek el a vásárlásokkal és játékmenetek során, amiket aztán felhasználhatnak in-game tárgyak megszerzéséhez, kedvezményekhez vagy hasonló nyalánkságokhoz is. 

Íme a Nintendo első mobiljátéka

A Nintendo a DeNA-val együttműködve bejelentette első mobiljátékát is, a Miitomo-t, amely 2016. márciusában válik elérhetővé okostelefonokra. A Miitomo free-to-play alkalmazás lesz és a Nintendo konzoljainak menürendszeréből már ismerős digitális avatárok, a Mii-k szerepelnek benne: ebben elkészíthetjük saját Mii-karakterünket, hogy azt követően barátokat szerezzünk és kis figuránk akkor is kapcsolatba léphet a többi Mii-vel, mikor mi éppen távol vagyunk tőle. Lényegében egy kommunikációs app-ról van szó, amely segít, hogy mókás dolgokat és érdekességeket oszthassunk meg az ismerősökkel és elmélyíthessük az ismeretséget. A Nintendo és DeNA paktum terve egyébiránt az, hogy 2017. márciusig öt mobiljátékot adjanak ki okostelefonokra és tabletekre. 

Mit gondoltok a Nintendo fenti bejelentéseiről? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)