Hirdetés

Boldog huszadik szülinapot, Pokémon!

|

Ma húsz éve indultak világhódító körútjukra a Nintendo Zsebszörnyei, a Pokémon-őrületben pedig azóta gamerek több generációja tűnt el hosszú-hosszú órákra.

Hirdetés

Ma húsz éve, 1996 február 27-én jelent meg először Japánban a Pokémon Red és a Pokémon Green (ottani nevén Pocket Monsters), egy zseniális sorozatot útjára indítva. Tajiri Satoshi játéka, amit saját gyerekkori hobbija, a rovargyűjtés mintájára álmodott meg, azóta a Nintendo egyik legsikeresebb szériája lett, 24 fő résszel és több mint 275 millió eladott példánnyal.

A Pokémon már az első pillanattól több dologgal is magához láncolta a rajongók millióit, a gyűjtögetés és a Pokémonok szintezésének és fejlesztésének öröme mellett rendkívüli taktikai mélységet is biztosítva a körökre osztott csaták során. A széria első részei abban is újítók voltak, hogy az egyik legkreatívabb módon használták ki a GameBoy többjátékos funkcióját jelentő Link Cable-t, a két változattal pedig szinte kötelezővé tették a másokkal való Pokémon-cserét, ha nem akartuk kétszer megvenni majdnem ugyanazt a játékot. Az első generáció 151 Pokémonjától elindulva ma már 722 kitalált állatfajnál járunk, de a Pokédex még tovább fog bővülni, hiszen a huszadik évfordulóra készülve a japán kiadó bejelentette a két új részt, ami idén a Nintendo 3DS-re érkezik.

A sorozat népszerűségéhez rengeteget tett hozzá az Ash Ketchum és Pikachu főszereplésével 18 évadot megélt Pokémon Anime, ami amellett, hogy magával ragadó módon prezentálta a játék történéseit, gyakorlatilag egy nagyon hosszú tutorialként is működik a Pokémon-játékokhoz. Akik pedig rákaptak a Pokémon-érzésre, a gyűjtögetős kártyajáték és rengeteg más ajándéktárgy megvásárlásával nyaggathatták a szüleiket napestig (vagy költhették rájuk a saját pénzüket idővel). Persze a GameFreak fővonalas játékai mellett rengeteg spinoff is érkezett a Pokémon-sorozatban, amik közül a következő nagy dobásnak a Tekken készítőtől hamarosan Wii U-ra érkező Pokkén Tournament tűnik.

A sorozat dicső múltjára is emlékezik a Nintendo, újra kiadva a két első nyugati Pokémon-játékot és a tévésorozatból ismert Pikachuval kezdődő Yellow változatot is. De a széria veteránjainak és a Pokémonnal csak most ismerkedőknek is érdemes a széria jövőjére is előretekinteniük, ugyanis olyan izgalmas újdonságok várnak minket, mint az okostelefonokra érkező Pokémon GO.

Nektek mi a legkedvesebb Pokémon-emléketek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)