Hirdetés

Pokémon GO - a lényeg, hogy sétálni ne kelljen

|

Bár a Niantic játékának egyik fő célja az lenne, hogy gyaloglásra ösztönözze a játékosokat, sokan mindent megtennének, hogy ezt a követelményt valahogy megkerüljék.

Hirdetés

Mivel a Pokémon GO napok leforgása alatt ritkán látott őrületté vált, nem meglepő, hogy mindenki a legjobb akar lenni, hisz "oly sok a harc, a küzdelem". Ennek érdekében pedig sokan a játékot is szemrebbenés nélkül képesek átverni. Mindezt nem azért teszik, mert sétálni nem mindig biztonságos, hanem csupán a gyaloglás lassú és fárasztó jellegét szeretnék elkerülni.

Sok helyen így már természetesnek számít, hogy egy baráti társaságban aki nem vezet, az autóból is a pokémonokat lesi, de ők, vagy aki sofőrt is bérelt volna, hogy a különböző pokéstoppok között furikázza, az amatőrök közé tartoznak. Egy, időközben már eltávolított livestreamben például az androidos Pokémon GO alkalmazás egy (ezúttal nem kártevővé) módosított változatát mutatta be egy informatikai tudással is megáldott játékos. Ennek az a legnagyobb előnye, hogy a programot futtató mobil által a játék felé közvetített földrajzi helyzet megváltoztatható valódi séta nélkül is.

Ezzel megkerülhető a Niantic azon megoldása is, hogy a pokémon-tojások keltetésébe csupán bizonyos sebesség alatt számítja be a megtett távolságot a játék. De a stúdió korábbi játéka, az Ingress kapcsán már kijelentették, hogy ez egyértelműen csalásnak minősül és idővel minden bizonnyal lesújt majd a banhammer azokra, akik így trükköznek. Nem úgy arra a Pokémon GO-játékosra, aki egy őrült tákolmányt osztott meg a játék alredditjén. Hyperion995 egy drónra szerelte fel a játékot futtató mobilját, amin a játékot távolról, egy laptopról irányítja. Ez a megoldás persze csak egy bizonyos távolságon belül működik, ráadásul nem túl olcsó és a telefon biztonsága is a legjobb esetben kétséges. Viszont teljesen szabályos, mivel nem manipulálja a telefon GPS által mért helyzetét.

Is this considered cheating? from pokemongo

Ezek a megoldások természetesen felvetik a kérdést, hogy mi számít csalásnak és mi nem. Ezeket a szabályokat (ahogy feljebb olvashattátok) egyébként nagyjából lefektette az Ingress kapcsán a Niantic. De egyben érdemes elgondolkodni a másik, gyakran használt kifejezésen is, sokan tartják ugyanis úgy, hogy a sétán kívül a legtöbb módszer szembemegy a Pokémon GO szellemiségével, ami persze nem egy konkrét kategória. Én részemről egyébként egyetértek ezzel, de mivel a játék viszonylag hamar egymás ellen uszítja a pokémestereket, meg tudom érteni, ha valaki minden apró előnyt megpróbál megszerezni.

Szerintetek a sétán kívül van elfogadható módszer a Pokémon GO-ban való mozgásra?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)