Hirdetés

Elkészülhet a Shenmue első két részének remake-je

|

A Sega szeretné újrakeverni az első két Shenmue játékot, viszont ugyanakkor azt is elárultak, hogy milyen akadályokba ütközik az, aki egy ilyen hatalmas fába vágja a fejszéjét.

Hirdetés

Még a tavalyi E3-on jelentették be, hogy készül a Shenmue 3, viszont rengeteg rajongó van, aki előbb az eredeti játékokat szeretné újraélni egy kicsit nagyobb felbontásban.

A Sega egyelőre még nem ígért meg semmit a HD feldolgozások ügyében, viszont a cég európai divíziójának vezérigazgatója, Jurgen Post egy interjúban részletesebben is beszélt arról, hogy milyen nehézségekkel kell szembenézniük:

"Ha régi klasszikusok felújításáról van szó, akkor a legtöbb játékos általában a Shenmue játékokat említi elsőként, mi pedig dolgozunk is azon, hogy ez megtörténhessen. Viszont ez egy nagyon régi és nagy becsben tartott IP nem csak a játékosok, de a Sega alkalmazottai körében is. Ha megcsinálhatnánk újra az egészet, azonnal neki vágnánk, viszont ezek hatalmas játékok, mi pedig csak akkor vágunk bele, ha a lehető legjobb minőséget tudjuk előállítani a modern platformokon. A másik probléma, hogy rengeteg licensz tartozik a játékhoz, amik már régen lejártak és újra tárgyalnunk kell ezen szerződések ügyében. Már foglalkozunk a kérdéssel és ugyan még nem kapott zöld utat, de rengeteg időt szentelünk a témának."

Jó látni, hogy nem érik be egy csóró megoldással, mi pedig reménykedünk, hogy a Sega tényleg kiváló minőségű feldolgozásokat tud majd lerakni az asztalra. Addigra talán a Shenmue 3 is elkészül.

Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)