Hirdetés

Ezért nem a Morrowind vagy az Oblivion kap felújított kiadást

|

Sokan feltették a kérdést, hogy a Skyrim helyett miért nem a Morrowind vagy az Oblivion kerül felújításra, a fejlesztők pedig most elárulták a döntés okát.

Hirdetés

Az idei E3-on jelentették be, hogy érkezik a The Elder Scrolls V: Skyrim felújított változata, viszont az örömkönnyekel küzdő rajongók mellett azért sokan akadtak, akiknek inkább az volt az első kérdése, hogy miért pont a sorozat legfrissebb darabját választották a fejlesztők.

Hatalmas kedvenc lett a játékosok körében a Skyrim, viszont tagadhatatlan, hogy a sorozat két korábbi darabja, az Oblivion és a Morrowind szintén kiemelkedő és legendás játékoknak számítanak a szerepjátékos műfajban. A rajongók egyébként dolgoznak rajta, hogy a Morrowind megfeleljen a modernebb elvárásoknak, de mégis jó lenne, ha a Bethesda rászánná magát valami hasonló lépésre.

Pete Hines, a Bethesda vezető marketingese szerint a döntés oka egyszerűen annyi, hogy az Oblivion felújítása annyi időt venne igénybe, ami alatt már sokkal nagyobb dolgokat lehetne alkotni:

"Az Oblivion már 10 éves, szóval ha mindent szeretnénk felújítani, ami benne van, akkor rengeteg időre lenne szükségünk. Egyáltalán nem lenne lehetetlen, de rengeteg munkát igényelne. Döntenünk kellett, hogy belevágunk egy új játékba, vagy megcsináljuk a Skyrimet. Logikusabbnak hangzott az utóbbi, hiszen Fallout 4 előtt ez volt a legsikeresebb játékunk, tehát már volt egy hatalmas közönsége."

További érdekesség, hogy a játék a Fallout 4-hez hasonlóan minden platformon képes lesz majd modokat futtatni a Bethesda Netnek köszönhetően:

"Ugyanúgy fog működni, mint a Fallout 4-ben. A Special Edition PC-s verziójában van egy új creation kit, ami nem csak működik az összes eddigi moddal, hanem támogatja a Bethesda Neten való publikálást is, amivel konzolon is játszhatóak lesznek ezek a rajongói tartalmak."

A The Elder Scrolls V: Skyrim Remaster változata október 28-án jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra, viszont ha PC-n megvan a játék az összes DLC-vel, akkor ingyenesen frissíthettek!

Mit gondoltok? Jobban szeretnétek az Obliviont vagy a Morrowindet felújítva látni? Mondjuk az utóbbiból nem hivatalosan láthattok felújított verziót...

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)