Hirdetés

Sony Online - Valódi pénzért, virtuális arany

|

Új szolgáltatást indított be a Sony Online, melynek segítségével legálisan vehetünk karaktereinknek egy kis zsebpénzt.

Hirdetés

Úgy látszik a Sony Online nem erőlteti tovább a küzdelmet, a lassan minden online játékot ellepő "goldfarmerek" ellen. Mivel ezeket a pimasz gazembereket igazán kiirtani nem lehet, a szélmalomharc helyett saját szolgáltatásukkal igyekeznek hasznot húzni belőle. A "Station Cash" nevezetű újonnan indított lehetőséggel élő játékosok egy kis valódi pénzért cserébe különféle turbókat vásárolhatnak karaktereiknek. A szolgáltatás sajnos nem a havidíj helyett lépett színre, hanem az mellett kínál a vastag pénztárcával rendelkező gamereknek egy kis pluszt. Mivel manapság a játékosoknak már nincs kedvük farmolással tölteni idejüket az MMO játékokon belül, a virtuális pénzt árusító cégek száma nagyon elszaporodott. A Sony - nagyon helyesen - úgy vélte, hogy ha az emberek ezeknek a cégeknek hajlandóak pénzt fizetni, kockáztatva accountjaikat, akkor miért ne fizessék ezt az összeget nekik. Így a játékosok teljesen legálisan juthatnak extra páncélzathoz, egyedi kiskedvencekhez, sőt XP tuningoló varázsitalokhoz. Ezek a varázsitalok az illegális "powerleveling" szolgáltatást remélik kiszorítani. Az ember 1 dolcsiért kap egy lötyit, amit elfogyasztva 4 órán keresztül10 százalékkal több XP-t kap. A 10 dolláros üvegcse már 50% XP növekedést eredményez ugyancsak 4 órára. Az ötlet szerintem nem is rossz, bár ilyenkor mindig felmerül a nagy kérdés: vajh nem sértődnek-e meg azon játékosok akik nem képesek megfizetni ezeket az extra előnyöket, és vajon mennyivel lesznek táposabbak az ilyen módon tuningolt karik. Nehéz kérdés, de az biztos, hogy a virtuális pénzzel üzérkedő, nem ritkán csaló cégek eltűnését örömmel venné a játékosok zöme. Az új műsorszám egyelőre csak az Everquest széria tagjainál alkalmazható, azonban sikere esetén bizton számíthatnunk rá, hogy minden SOE játékban megjelenik.

 

sonyeverquest.jpg
 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)