Hirdetés

Star Wars játékok, Wolfenstein, Watch Dogs - mi történt a héten?

|

Apróbb sokkok, érdekes meglepetések, komoly rajongói vállalkozások és izgalmas előzetesek jellemezték a hetet a GSO-n, heti összefoglalónkban természetesen be is számolunk nektek minden fontos hírről.

Hirdetés

Megint vasárnap este van (mármint amikor e cikk élesedik ugyebár), tehát érkezik a már jól megszokott szubjektív heti összefoglaló, ahol igyekszem mindent összegereblyézni nektek, ami számomra emlékezetes volt ezen a héten. Most sem nagyon kellett keresgélni, inkább az volt a nagy kérdés, hogy mi maradjon ki a szórásból. Persze először beszéljünk kicsit a GameStarról, ha már.

Végre elment a lap a nyomdába, Mocsy és Chava arcán némileg kisimultak a ráncok, Magdi sem ír rám olyan gyakran, hogy éppen melyik cikkel csúszok, Vanda sem kérdezgeti, hogy pontosan mire is gondoltam, amikor az adott tökéletesen értelmetlen mondatomat papírra vetettem. Van persze romantikája a leadás hetének, de azért jó tudni, hogy hamarosan ismét egy új GameStar kapható majd az utcákon. Címlapon a Watch Dogs lesz, az exkluzív sztoriért egyébként Daev Párizsba loholt a héten, hogy az utolsó éjszaka írjon meg nektek mindent, amit ott látott. Természetesen a print magazinban lesz exkluzív interjú, számtalan csak ott olvasható érdekesség, de azért nem hagytam, hogy az online teljes ködben maradjon, így kikönyörögtem az egyébként mindig daliás, jószívű és lovagias kollégától egy Watch Dogs előzetest, amelyet ő bőkezűen megfirkantott vala. Sőt, mi még egy lapáttal rá is tettünk, mert a Game Informer értesüléseit is összeszedtük gyorsan, így a héten egy InFamous: Second Son előzetes is szerepelt a kínálatban. Van miről álmodozni. Egyébként éppen ma szivárgott ki egy Watch Dogs gameplay videó is, tessék megtekinteni, amíg le nem kaparják a netről:

Volt persze izgalmasabb hír is, de azért engem sokkolt, hogy a SEGA meg sem érezte az Aliens: Colonial Marines kiadásának negatív következményeit, a linkre kattintva megtudhatjátok, hogy mennyit is kaszáltak az elmúlt időszakban, hát nem sajnálom őket. Küldök is egy tortát, ünnepeljenek, megérdemlik a sikert.

Természetesen a valóban nagy vitát, figyelmet, felháborodást, szemöldökfelvonást, vagy bármi más szabadon választott reakciót a héten az váltotta ki, hogy az EA kapta meg a Star Wars játékok jogait a Disney-től. Ennek kapcsán egyébként jó szívvel merném ajánlani Szonja cikkét az Electronics Arts jelenlegi helyzetéről, eddigi botrányairól, lehetséges jövőjéről. Tanulságos cucc, érdemes időt szánni rá, ahogy annak átgondolására is, hogy a Lucasfilm által bejegyzett új Star Wars domainek vajon mit is takarhatnak. Viszont sokkal kellemesebb, hogy lesz Plants vs. Zombies 2, bennem már jogosan merült fel a kérdés: Hol voltál?!

A Far Cry 3: Blood Dragon is szót érdemel, mivel a zseniális retró hangulat lehetséges folytatást kaphat, de a lelkes rajongóknak köszönhetően azt is megtudhattunk, hogy milyen lenne egy Blood Dragon film. Kiderült, hogy zseni, az lenne.

A konzolok kapcsán is megint akadt miről csámcsogni, hiszen az Xbox Infinity név megint erőre kapott a pletykák szárnyán, de arról is írtunk, hogy mégsem olyan biztos a folyamatos online kapcsolat igénye az újgenerációs Xbox kapcsán. A Sony ugyanakkor kis üzleti jelentésben tudatta, hogy annyira jól nem megy a szekér most, de megy majd sokkal jobban is. Az Ouya pedig késik kicsit, mert túl nagy az érdeklődés. Ez legyen a legnagyobb bajuk tényleg, bár azért én félek kicsit, hogy nem csak ez lesz. 

Azért annak meglehetősen tudtam örülni, hogy bejelentették a Wolfenstein: The New Order című játékot, amelyhez hamarosan érkeztek új képek is. Nekem kicsit olyan "Killzone hangulata" van ennek az alternatív történelmi nácigyilkolós FPS-nek, de hát nem először koppintanak a játékiparban. Az már sokkal nagyobb merészség, hogy várhatóan nem lesz benne multiplayer, bár nem feltétlenül gondolom, hogy ez olyan rossz döntés lenne, a BioShock Infinite sem lett szegényebb netes pajtik híján. A sikert meg nagyon nem kell magyaráznom szerintem, elég csak a heti felhozatalt olvasni: lesz BioShock rajongói film és Songbird plüssfigura is, hogy a cukiság faktor oltárán is áldozzunk. Összebújva a pihe-puha rémülettel, forró kakaót szürcsölve, Rapture borzalmait újraélve a tévé előtt szerencsésnek is érzem majd magam.

 
Az megvolt, hogy van olyan ráérős ember, aki LEGO figurákkal képes volt újrateremteni a Gyűrűk Ura mozi egyik epikus jelenetét? A Helm-szurdok csatája legapróbb részleteiben is zseni, ugyanakkor viszonylag nehéz azzal csajozni, hogy lemodelleztél egy csatát, még akkor is, ha így fest a szobád:
 
 
Nincs olyan nő, aki erre hajlandó ráfeküdni, tényleg. Viszont ha te vagy egyszerre a legkeményebb bandavezér, az USA elnöke és még szupererőd is van, akkor nem nagyon marad este üres az ágyad, az is biztos. A Saints Row IV szerencsére megadja ezt a lehetőséget, érdemes lesz kipróbálni. 



Búcsúzóul engedjétek meg, hogy köszöntsem Siriust a kamerán innen és túl, mostantól a GameStar Hype műsoraiban sokszor találkozhattok majd vele, jó arc nagyon, de ezt egészen biztosan sokan tudjátok is. Ez volt az első beköszönése:



Persze lesz Julcsi is még, mi sem tűnünk el, de szépen lassan kiderül majd minden, addig is iratkozzatok fel a YouTube csatornánkra, nehogy kimaradjatok a megújuló Hype, vagy éppen bármi más GameStar műsor izgalmáról. Lesz még itt csuda bőven.



Péntektől pedig jön a 2013/05-ös GameStar magazin, szóval ismét mehet a velem elhíresült ivós játék: "Vegyetek GameStart!"
 
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)