Hirdetés

Szabadulása után is folytatná a bűnözést a nagy GTA 6-szivárgásokért felelős hacker

|

Igen ambiciózus tervekkel rendelkezik, azonban több dolog is ellene játszik pillanatnyilag.

Hirdetés

Bár mostanra már nem kell további találgatásokba bocsátkoznunk, hiszen hivatalosan is megtörtént a bejelentés, a Rockstar lerántotta a leplet a jelen állás szerint 2025-ben érkező Grand Theft Auto VI-ról, azonban tavaly még teljesen más volt a helyzet, főleg azután, hogy tetemes mennyiségű felvétel szivárgott ki a játék kezdeti verziójából, ami aztán rendesen beindította a pletykákat.

Persze a fejlesztők nagyon nem örültek ennek, viszont idővel sikerült beazonosítani a 18 éves hackert, aki nem mellesleg egy hotelszobából tört be a Rockstar rendszerébe, ráadásul nem is akárhogyan. Az Arion Kurtaj nevezetű srácról később kiderült, hogy a Lapsus$ nevű hackercsoport egyik tagja volt, akiknek korábban már az Nvidia, az Uber és a Revolut rendszereibe is sikerült bejutniuk.

Kurtaj azonban az esetet követően nem járt túl jól, ugyanis már több mint egy éve a börtönbüntetését tölti, így a mostani meghallgatáson is videóhíváson keresztül tudott részt venni. Itt egyébként jelen volt még többek között Dr. Claudia Camden-Smith pszichiáter is, aki igen érdekes dolgokat közölt a sráccal kapcsolatban.

Hirdetés

A hölgy ugyanis elmondta, hogy a korábbi vizsgálatok során Kurtaj kijelentette, hogy a jövőben sem kíván felhagyni az ilyen és ehhez hasonló cselekedetekkel, és a szabadulása után szeretne visszatérni a bűnözéshez.

Éppen ezért most egy 12 hetes kórházi kezelés alá helyezték, hiszen mint az már korábban is bizonyosságot nyert, komoly mentális problémákkal küzd.

Bár a Grand Theft Auto VI első előzetese hatalmasat robbant, a Rockstart most sem kerülték el a szivárgások, aminek köszönhetően a vártnál korábban kényszerültek kiengedni az első trailert, amit egyébként már több mint 140 millióan láttak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)