Hirdetés

Tényleg 9000 ember dolgozott a Diablo IV-en?

|

Ha rákerestek, hogy hány ember vett részt a Diablo IV leszállításában, akkor egy megdöbbentő számot fogtok találni, amit mindenki unalomig ismételget. A valóság ennél egy fokkal árnyaltabb.

Hirdetés

A videojáték-fejlesztés mostanság elég drága buli, pláne ha online szolgáltatásokról van szó. Nem ritka, hogy ilyenkor több csapat is részt vesz a projektekben, amelyek munkálatai hosszú évekig is elhúzódhatnak.

A Diablo IV esetében is ez volt a helyzet, így amikor a 9000+ nevet jegyző stáblista híre elkezdte bejárni az internetet, akkor senki sem kérdőjelezte meg a számokat. A valóság azonban ennél sokkal összetettebb, mert a 9000-es végeredményben a biztonsági őröktől az újszülöttekig mindenki benne van.

Hirdetés

Amikor a MobyGames összegezte, hogy hány név is szerepel a hosszas listán, akkor csak annyit tett hozzá, hogy ez bizony egy új rekord. A 9166 felsorolt személyből 2464-en a játék zenei és hanganyagáért feleltek, 902-en valamilyen művészeti vagy grafikai anyagon dolgoztak, 397-en a minőségbiztosítási osztály tagjai voltak, és 394-en programoztak valamit a játékhoz. A csapattagok között van 475 ember, akik csak a "köszönjük" kategória alá kerültek, de helyet kapott még 67 fejlesztés alatt született kisbaba is a listán.

A számok döbbenetesek, s bár nem légből kapottak, az az állítás sem igaz, hogy tényleg ennyien dolgoztak volna a sikeres ARPG-n, mivelhogy az említett létszám Blizzard teljes emberállományát takarja (+ a babákat). Nehéz megmondani, hogy ki mennyit tett hozzá a játék leszállításához, de attól nem kell tartania senkinek, hogy 9166 ember dolgozott éjt nappallá téve Sanctuary felépítésén.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)