Hirdetés

Van, ahol már előrendelhető a Frostpunk 2, aminek se megjelenési dátuma, se hivatalos ára nincs még

|

A 11 Bit Studios alaposan ki is akadt a Kinguinra.

Hirdetés

Az előző héten hivatalosan is bemutatkozott a Frostpunk 2, ami előreláthatólag legalább olyan komor kalandokat kínál majd, mint nagysikerű elődje. Habár azt már tudjuk, hogy milyen PC-s platformokon vásárolhatjuk meg a folytatást, sajnos hivatalos megjelenési dátumot még nem kaptunk, és hiába nem ismert még jó pár részlet a játék kapcsán, ez a jelek szerint nem akadályoz meg abban egyeseket, hogy már most pénzt kérjenek el érte.

Valószínűleg közületek is sokan ismerik a Kinguin nevű online piacteret, ahol viszonteladók és akár magánszemélyek is értékesíthetik játékkulcsaikat. Ez alapvetően nem hangzik rosszul, de a kiadók és a fejlesztők szemszögéből nézve akár problémásak is lehetnek az ilyen platformok, hiszen így sok esetben nem profitálnak a vásárlásokból, és sajnos arra is megvan az esély, hogy nem éppen tisztességes úton szerzett kódok cserélnek gazdát.

Hirdetés

Gyakori, hogy a vásárlók a Kinguin oldalán hirdető viszonteladótól rendelhetnek elő egy-egy érkező játékot, ám ez elég furcsa helyzeteket teremthet, ahogy azt a mostani eset is bizonyítja. Felkerült ugyanis az oldalra a Frostpunk 2, amit a G2PLAY csapatától már elő is lehet rendelni picit több mint 11 ezer forintért. Pusztán annyi a probléma, hogy a játék hivatalos ára még a fejlesztők számára sem ismert, a megjelenési dátum is rejtély egyelőre, sőt még a csapatnak sincsenek játékkulcsai. Ezzel az ajánlattal pedig rengeteg vásárlót téveszthet meg a G2PLAY és a Kinguin, hiszen megvan rá az esély, hogy például a Steamen, vagyis hivatalos úton jóval olcsóbban juthatunk majd hozzá a játékhoz.

A Frostpunk mögött álló 11 Bit Studios nem is hagyta szó nélkül a dolgot, és egy elég keményen megfogalmazott Twitter-bejegyzésben ment neki a Kinguinnak.

Habár jelen esetben a G2PLAY nevű viszonteladó ajánlatáról van szó, azért részben a Kinguin is hibás, amiért engedélyezi az ilyen előrendeléseket az oldalon. Időközben a 11 Bit Studios egy közleményt adott ki, amelyben elismerte, hogy durva szavakat használtak, de nem ok nélkül, mivel olyasmit árulnak az oldalon, ami valójában még nem is létezik. Házon belül persze hozzáférnek a fejlesztők a játékhoz, de nem generálnak egyelőre olyan kulcsokat, amelyeket kereskedelmi forgalomba lehetne hozni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A 11 Bit Studios szerint a Kinguin oldalán lévő ajánlat azért is problémás, mert hivatalosan még el sem kezdték az előrendelési kampányt, és a Frostpunk 2 kapcsán közzétett hamis információk miatt akár még ők is pórul járhatnak a későbbiekben. Simán előfordulhat például, hogy valaki megvásárolja a G2PLAY által hirdetett valamit, majd a fejlesztőknél panaszkodik, hogy valójában nem is kapott kulcsot.

Közben már a Kinguin is reagált a dologra, és elnézést kért, amiért meg nem erősített információ tett közzé az oldalon a Frostpunk 2-vel kapcsolatban. El is távolították a problémásnak ítélt részletet, és világossá tették, hogy jelenleg csak előrendelni lehet a játékot.

A Frostpunk franchise fejlesztői egyébként azt szeretnék, ha a játékipar más szereplői is tennének valamit az ilyen ügyek kapcsán.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)