Hirdetés

Xbox 360 - kitilthatják Németországból?

|

A mannheimi bíróság úgy döntött, megtiltja a Xbox 360 konzol forgalmazását Németországban.

Hirdetés

A bíróság döntése nemcsak a konzolt, hanem a Windows 7 operációs rendszert, az Internet Explorert és a Windows Media Playert is érinti.

Az ítélet úgy határozott, hogy az Xbox 360-akat vissza kell szállítani a boltokból és a disztribútoroktól és meg kell ezeket semmisíteni. A Microsoft ezzel együtt nem terjesztheti tovább játékkonzolját Németországban. 

A Microsoft azonnal fellebbezett az ítélet ellen, amely addig nem lép életbe, amíg a fellebbezést el nem bírálják. A betiltott Windows 7 lemezek és az Internet Explorer, illetve a Windows Media Player digitális disztribúciójának tiltása sem lép életbe a fellebbezés elbírálásáig.

A megdöbbentő ítélet a Motorola Mobilitynek köszönhető, amely bírósági végzése életbe lépett a Microsoft termékek disztribúciója ellen. A Motorola meg tudta győzni a bíróságot, hogy a Microsoft megszegte két, H.264 video lejátszásával kapcsolatos szabványát - ezért léphetett életbe a végzés, de a szakértők szerint ez az állapot nem a végső, sok apróságon bukhat még el a jelenlegi vád.

Megjegyzés: Ne feledjük, hogy a Motorola Mobilty felvásárlása épp folyik a Google által. 

Frissítés: Egy amerikai bírósági döntés megtiltja a Motorolának, hogy amíg felül nem vizsgálják a helyzetet, addig érvényesítse az említett végzést. Így egyelőre a fellebbezéstől függetlenül is maradnak a konzolok a boltokban, de a Microsoft előrelátóan elköltöztette európai központját Németországból Hollandiába. Külföldi elemzők szerint nagyon komoly szabvány-háború következik.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)