Hirdetés

Több millió játékos búcsúzott el a World of Warcrafttól

|

A Blizzard Entertainment kénytelen volt elvenni a WoW-ot egy jelentős méretű közösségtől, és mi videón láthatjuk, milyen volt a búcsú pillanata.

Hirdetés

Lejárt a Blizzard NetEase-zel kötött licencszerződése, és nem sikerült megállapodni a hosszabbításról, minek következtében a kiadó játékai nem lesznek elérhetők Kínában. Olyannyira elmérgesedett a két cég viszonya, hogy a NetEase dolgozói szétvertek egy Blizzard-szobrot, ez alapján ők talán nem bánják annyira a szakítást.

Több millió játékos viszont igen, akik a napokban, közel tizenöt év után voltak kénytelenek végleg búcsút inteni a népszerű MMO-nak. Éjfélkor rengetegen gyűltek össze a szervereken, hogy elköszönjenek egymástól és a játéktól.

Hirdetés

"Amikor felébredtem, nem voltam hajlandó elfogadni. Egész éjjel sírtam álmomban amiatt, hogy a játék lekapcsolt. Azt álmodtam, hogy az óra közepén sírok."

- írta az egyik Weibo-felhasználó a Twitterre hasonlító közösségi oldalon a CNN  beszámolója szerint.

Az eseményt egyébként a NetEase egyik elnöke, a globális befektetésekért és együttműködésekért felelős Simon Zhu is megsíratta, aki LinkedInen azt írta, a Warcrafton és a Diablón nőtt fel. Sajnálatát fejezte ki, amiért az ezek világaiban "élő" játékosok az eset legnagyobb áldozatai.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A Blizzard dolgozik azon, hogy új partnert találjon - talán a Tencent lesz a befutó, akikkel a Call of Duty: Mobile miatt egyébként is van futó együttműködése.

A búcsú pillanatát a népszerű streamer, Asmongold is megörökítette, az alábbi videóban látható, mennyien gyűltek össze egy végső tűzijátékozásra és közös szomorkodásra:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)