Hirdetés

Hivatalos: nem kell jedinek lenned, hogy legyőzd Palpatine-t

|

Ugyan csak egy látomásban, de egy friss képregényben egy kívülállónak sikerült eltennie láb alól az Uralkodót.

Hirdetés

Érdekes gondolatkísérletre vállalkozott egy új Star Wars-képregény. A Star Wars: Revelations arról szól, hogy Darth Vadernek látomásai támadnak a sötét oldal erejéről és a galaxis sorsáról; ezekben különböző "mi lett volna, ha?" forgatókönyvek játszódnak le a szeme előtt Marc Guggenheim és több vendégművész rajzain keresztül.

Az egyik arról szól, hogy Lady Qi'ra - aki a Vörös Hajnal nevű bűnszövetkezet vezetője és felbukkant a Han Solo-mozifilmben is - szembeszáll Palpatine-nel és legyőzi: az összecsapás után a holtteste felett áll, kezében a Fermata Cage nevű sith fegyverrel.

Hirdetés

A csavar a történetben az, hogy Qi'ra nem jedi, sőt, még csak nincs is vele az Erő, "csupán" mestere a Teräs Käsi nevű harcművészetnek. Ez azért nagy dolog, mert a hivatalos Star Wars-kánon - amelynek része ez a képregény is - először erősíti meg, hogy

nem kell jedinek lenni ahhoz, hogy legyőzd Darth Sidioust.

Ez ugye azért fontos, mert ebben az univerzumban az Uralkodó éppen azért irtja ki a jedi rendet, mert tart tőlük, ők az egyetlenek ugyanis, akik a világos oldal erejével veszélyt jelenthetnek rá. Qi'ra pedig nem csak nem jedi, de a sötét oldal módszereit használja ő is.

A tanulság tehát az, hogy Palpatine is csak egy ember, akit csőbe lehet húzni, mint bárki mást.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)