Hirdetés

James Cameron szeretné, ha végre egy nő is rendezhetne Batman-filmet

|

A legendás rendező szerint több férfi szuperhőst kellene női kezekbe adni.

Hirdetés

James Cameron nem akármilyen rekordot állított fel azzal, hogy az Avatar: A víz útja nemrég minden idők harmadik legtöbb bevételt hozó filmje lett, mivel így a toplista arany- és bronzérmes pozícióját is az Avatar-széria birtokolja, ráadásul a negyedik helyen is egy Cameron-produkció, az 1997-es Titanic trónol.

A fentiek mellett még az első két Terminatort és A bolygó neve: Halált is elkövető rendező tehát tudja, mitől döglik a légy, így valószínűleg még a legmagasabb döntéshozói körökben is isszák a szavait. Ezért sem kizárt, hogy a jövőben talán neki köszönhetően fut majd be az első, női direktor által vezényelt Batman-film, Cameron ugyanis nemrég erre hívta ki a szakmát.

Hirdetés

A rendező a Time-nak adott interjút, amelyben szóba kerültek a szuperhősös mozik is. Valószínűleg nem sokan emlékeznek rá, de a 2017-ben megjelent, nagy sikert arató Wonder Woman megjelenésekor a rendező kisebb felháborodást keltett, amikor visszalépésnek nevezte Patty Jenkins alkotását, amely szerinte a mindig tökéletes megjelenésű Gal Gadottal tárgyiasította a történet főhősét.

A Time riportere most ismét előhozta a témát, Cameron pedig némiképp finomította a korábbi szavait, elmondva, hogy akkoriban nem gondolt rá, hogy egy nő pusztán a saját megelégedésére is törekedhet arra, hogy jól nézzen ki. Itt tért rá a női rendezők és az akciófilmek kapcsolatára, végül kilyukadva a Denevérembernél.

"Szükség volt arra, hogy egy női rendezőé legyen egy nagyszabású akciófilm, bár Kathryn Bigelow [Cameron korábbi felesége] már egy ideje ezt csinálta. Ő bármilyen szuperhősös filmet visszautasított volna, amit felajánlottak neki, ha annak női főszereplője van. És személy szerint azt hiszem, hogy ez az egészségesebb perspektíva. Miért ne rendezhetnének nők férfi karaktereket?  Rendezze egy nő Batmant! Na, ez már valami lenne.2

- nyilatkozta Cameron. Habár nem gondoljuk, hogy egy rendező neme önmagában garancia lenne bármire is, a filmesnek abban kétségtelenül igaza van, hogy még mindig nagyon alacsony a női rendezők aránya a szakmában, a szuperhősös műfajban pedig szinte kizárólag csak a női karakterek dirigálását osztják rájuk.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Ami viszont Batmant illeti, Gotham City igazságosztója kapcsán most csak két ismert filmes projekt van a tárban: az egyik a Matt Reeves-féle, Robert Pattinson főszereplésével készült Batman folytatása, amelyet 2025-ben láthatunk majd, a másik pedig a James Gunn és Peter Safran irányítása alá került, rebootolt DC filmes univerzum részeként debütáló The Brave and the Bold lesz, egyelőre ismeretlen premierdátummal és ismeretlen rendezővel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)