Hirdetés

Majdnem Tarantino rendezte A Gyűrűk Urát

|

Eredetileg egy filmbe szerették volna belesűríteni a trilógia történéseit.

Hirdetés

Azt talán senkinek nem kell elmesélnünk, hogy mekkora siker volt A Gyűrűk Ura filmtrilógia, melynek részei nemcsak sok pénzt termeltek, hanem komoly hatást is gyakoroltak az utánuk érkező fantasy produkciókra. Kijelenthető tehát, hogy a Peter Jackson kiemelkedő munkát végzett a trilógia rendezőjeként, erre azonban majdnem lehetőséget sem kapott.

A Gyűrű Szövetsége 20 éves évfordulója alkalmából a The Independent készített egy anyagot, amiben a rendező menedzsere, Ken Kamins beszélt a munkálatok rendkívül nehézkes kezdetéről.

Hirdetés

A film egyik vezető producere, Harvey Weinstein akkoriban a filmipar egyik legbefolyásosabb szereplőjének számított. A film felett a munkálatok kezdete előtt a Disney alá tartozó Miramax rendelkezett, ebből pedig később komoly pénzügyi nehézségek alakultak ki.

Peter Jackson, a trilógia rendezője már az elején három felvonásosra tervezte a produkciót, ennek a költségvetése azonban jóval túlmutatott azon, amit a Miramax és a Disney jóváhagyott volna. Az anyavállalat ezért nyomást helyezett a Miramaxra, hogy csökkentsék a költségvetést, Weinstein pedig ennek fényében megfenyegette Jacksont.

Ha nem tudja egy filmbe sűríteni a történéseket, kirúgja és helyette Quentin Tarantino rendezi majd J. R. R. Tolkien műve alapján.

Kamins elmesélte, hogy Weinstein mindössze három hetet adott neki és Peter Jacksonnak, hogy nézzenek körbe a piacon és próbálják meg valaki másnak eladni a jogokat. Ha nem járnak sikerrel, máshoz kerül a projekt.

Szerencsére Kamins és Jackson eredményes volt. Néhány levélváltás után prezentációt tartottak a New Line Cinema döntéshozóinak, akiktől azt kérték, hogy finanszírozzák legalább két film elkészítését. A bemutató annyira jól sikerült, hogy a New Line Cinema kivásárolta a Miramaxot a filmből és végül rábólintottak a három felvonásos forgatókönyvre is.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Így történt tehát, hogy a filmek Peter Jackson elképzelése alapján készülhettek el, Weinstein pedig végül kikerült a képből, akit azóta a filmipar több szereplője is a hatalmával való visszaéléssel vádolt meg, 2018 és 2020 között pedig szexuális bűncselekményekért is elítélték. Elijah Wood később elmesélte, hogy a trilógiában feltűnő egyik orkot is a producerről mintázták, annyira szerették.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)