Hirdetés

The Walking Dead - mit hozhat a 7. évad?

|

Véget ért a The Walking Dead 6. évada, ami rengeteg kérdéssel hagyott itt minket. Erősen spoileres cikkünkben megnézzük, hogy állunk most, és mit hozhat a hetedik évad.

Hirdetés

Nagyon régóta nem élveztem már annyira a The Walking Deadet, mint a hatodik évad második felében. Az évad eleje nagyon lassú volt (ez egyébként kell néha, de nem lehet a végtelenségig húzni), még a Glennes fiaskó sem hozott semmi izgalmat (ment persze a találgatás, de azért senki nem aggódta túl magát), viszont az utolsó nyolc részben úgy pörögtek az események, hogy csak az utolsó két rész érződött tölteléknek. Mindjárt a félévadnyitóban kinyírtak három idegesítő karaktert, és Carllal is bekövetkezett végre az, ami a képregényekben: elvesztette az egyik szemét.

A készítők beraktak egy igazi feelgood részt is, amiben már majdnem elhittük, Alexandriában teljes a béke, csak hogy utána elérkezzenek a Megváltók, Rick keménykedjen egy sort és lemészároljon egy csoportot (tökéletesen amatőr módon, megfigyelés nélkül), keresztüllőjék a szimpatikus és ártatlan Denise fejét egy nyíllal, Carol megtörjön és pár pillanat alatt kis híján visszafejlődjön oda, ahol a sorozat elején volt. Egy kicsit megismerkedtünk a hilltopiakkal is, köztük Jézussal (a Benny Hilles kergetőzés is zseniális volt), akiknek később még nagy szerepe lehet.

Vissza a padlóra

Most viszont ott tartunk, hogy Rick hiába érezte úgy, ő és csoportja állnak a világ tetején, a Megváltók visszarángatták őket a valóságba. Maggie haldoklik (de minimum elveszítheti a babáját), Carol haldoklik (három lőtt sebet még csak túlél valahogy), Daryl egy elég csúnya lőtt sérülés miatt alighanem szintén, Eugene arca is volt már kevésbé színes, Alexandriában meg alig maradt valaki a fontos karakterek közül. 

Kijelenthetjük, hogy az általunk ismert és szeretett túlélők bajban vannak, viszont annyi szerencséjük van, hogy Negannek, a Megváltók vezetőjének nem érdeke kinyírni mindannyiukat. Azzal, hogy valaki fejét péppé verte (erre még térjünk vissza kicsit később), példát statuált, de a többieket vissza fogja engedni azzal a feltétellel, hogy cuccaik felét neki adják. Részben ezért a sorozat eddigi egyik legjobb ellenséges csoportja a Megváltóké, végre valaki, aki nem két dimenzióban gondolkodik.

Egy meghal, a többi mehet

És akkor térjünk rá arra, amit a The Walking Dead írói nagyon nem jól csinálnak. Korábban említettem az évad első felében bedobott Glennes cliffhangert, ami ugyanannyira volt fölösleges, mint amennyire elcseszett, és miután mindenki heteken át találgatott, hogy Negan baseball ütője kire fog lecsapni, ez az utolsó rész végi, tízperces, egyébként feszült és zseniális monológ után nem derült ki. (Jeffrey Dean Morgan egyelőre úgy tűnik, tökéletes a szerepre, aztán majd meglátjuk, mi lesz vele később.) Több mint tízmillóan nézik hétről hétre a sorozatot, így ha valaminek, pont ennek nincs szüksége arra, hogy cliffhangerekkel tartsa meg a nézőket a következő évadra. Boldogabbak lettünk volna, ha tudjuk, hogy kitől búcsúzhatunk el, de konkrétan sikerült egy halálmentes évadzárót összehozni. Az internet forrong, mindenki fel van háborodva, mert tudjuk, hogy az áldozatot az októberi évadnyitó első öt percében leleplezik, és erre kell fél évet várni. Legalább abban bízhatunk, hogy halálának nem csak egy részig lesz jelentősége, a készítők ígérete szerint megosztja majd a csoportot, és pont azért van elnyújtva, mert nagyon hatásos visszatérést terveznek.

Addig is, ahogy már néhány hete, továbbra is mennek a találgatások. A legnagyobb esélyes Glenn, egyrészt azért, mert az évadban többször megmutatták, hogy "jaj, milyen szép család lesznek, ha megjön Maggie babája", másrészt azért, mert Negan a képregényben is őt intézte el. A többiek közül Rick, Michonne és Abraham halála hozhatna nagy változást, de Ricket biztosan nem írják ki (egy szétvert fejű emberrel nehéz lenne megetetni a fia szemgolyóját, ahogy azzal Negan fenyegetőzött), Michonne szálából még sok mindent ki lehet hozni (már a harmadik lenne, aki Rickkel kavart és meghal, úgyhogy csak nem ez lesz a sorsa még), Abraham pedig elég nagy szerepet kapott ebben az évadban, ő azért tudna hiányozni a csapatból.

Létezik egy elmélet, miszerint Eugene távozik, de elég erősen konteós: a búcsúzáskor az a zene szólt, ami a LOST-ban akkor, amikor Jack meghalt, és a Talking Deadben, a sorozat beszélgetős kísérőműsorában az egyik készítő egy LOST-os utalást tett (konkrétan arra utalt, amikor vártuk, hogy mi van bunkerben, amit a gépbaleset túlélői megtaláltak). Szóval ez egy kicsit eszement. Illetve miután Ricknek átadta a papírt, amire felírta, hogyan kell lövedéket készíteni, már ehhez sincs rá szükség.

Kering egy ilyen videó is, ebben állítólag a képernyő elsötétedése után hallható hangokat halljuk felerősítve.

Robert Kirkman azt mondta, egy mindenki által szeretett karakter halt meg. Scott M. Gimple showrunner szerint azért kellett a hetedik évadra tartogatni a leleplezést, mert most ezzel, hogy egyáltalán megtörtént a gyilkosság, lezárult egy sztori, és azzal, hogy megtudjuk, ki volt az ütő fogadó végén, elkezdődik egy új. 

Chandler Riggs, a Carlt játszó színész azt tweetelte, hogy még ő sem tudja, ki az áldozat, és hasonlót nyilatkozott az Aaront alakító Ross Marquand is, viszont Andrew Lincoln (Rick) azt állítja, a stáb megfogadta, hogy még csak nem is utal arra, ki távozik közülük, mert annyira nagy hatása lesz a történet alakulására, hogy egy ilyet elárulni a rajongókkal szembeni vétek lenne. Greg Nicotero vezető producer elmondta, még nem forgatták le a haláljelenetet, és nem tudja, a kiírt színész tudja-e már, hogy ő veszti el állását. Lehet abban valami, hogy jobb lesz egyből megtudni, mi vár ezek után a túlélőkre, de ehhez a jó írói munka is kell, és hogy ne húzzák egy résznél tovább a rajongók idegeit. 

Mi lesz ebből?

Összegezve akkor az egészet, most így állunk: Negan és csapata (benne a GTA V-ben Trevort alakító Steven Oggal) bemutatkozott, és vissza fog még térni a későbbiekben. Rick megtört, láthatóan érezte, hogy veszített, és úgy látta, megbukott vezetőként, pedig igazából nem tehetett mást, csak azt, amit tett. Nem fogja feladni azért, nem hódol be, nem úgy ismerjük őt.

Alexandriában egyelőre nem tudják, mennyire nem állnak jól, de a zombikon kívül most még mástól nem kell félniük. Morgan újra ölt (nyilván a Carollal történő egész éves konfliktusuk és vívódásuk jelentős katarzisa ez), csak most tényleg megkövetelte a helyzet, és nyilván ennél mélyebb jelentése is volt ennek a jelenetnek. De talán az még érdekesebb, hogy Carollal együtt találkoztak néhány új arccal (azokkal, akik motoros ruhában lovagolnak), akik egyelőre jó szándékúnak tűnnek, és nyilván szövetségesek lehetnek egy Negan elleni háborúban.

Lehetséges, hogy még egy csoportot megismerünk: a Kingdomot (Királyságot), akik egy egyetemi campuson rendezkedtek be, és hasonló társadalmat alakítottak ki, mint Alexandria. Egy Ezekiel nevű egykori állatkerti gondozó vezeti őket királyként, és van egy tigrise, Shiva. Az is lehet, hogy a lovasok is közéjük tartoznak.

Innen megyünk tovább idén októberben. 

Nektek hogy tetszett ez az évad? Szerintetek ki halt meg, és a haldoklók közül kitől búcsúzunk még?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)