Hirdetés

Pokémon GO - feltörték a Niantic vezér Twitter fiókját

|

John Hanke helyzete nem könnyű mostanában. Az elképesztően sikeres Pokémon GO legújabb frissítése nem aratott osztatlan sikert, a pokémon kereső oldalak lelövése miatt is háborognak az emberek, most pedig már személyes Twitter profilja sincs biztonságban.

Hirdetés

Rengeteg Pokémon GO-játékost haragított magára John Hanke, a játékot fejlesztő Niantic vezetője, mikor keresztes hadjáratot indított a pokémon kereső oldalak és alkalmazások ellen. Ennek köszönhetően húzta le a rolót például a Pokevision is.

A keresőoldalak elsötétülése azért is különösen fájó, mert a Pokémon GO-ban jelenleg (kis túlzással) vakon szaladgálunk a zsebszörnyek után. Korábban lábnyomok jelezték, milyen távol van tőlünk a kiszemelt pokémon. Ha három tappancsot mutatott a játék, akkor bizony sokat kellett még gyalogolni, egy lábnyomnál viszont már igencsak közel volt a préda. A három lábnyomos bugként ismert hibának köszönhetően azonban egy ideje minden pokémon alatt három kis tappancs volt látható. A Niantic végül úgy oldotta meg a problémát, hogy teljesen törölte a játékból a lábnyomokat.

Így most lényegében magában a játékban nincs rendes pokémon kereső, valamint külső oldalak és appok segítségével sem tudjuk megkönnyíteni a vadászatot. John Hanke, a Niantic ügyvezető igazgatója ilyen kritikus helyzetekben talán jobban meggondolhatná, milyen jelszót választ személyes Twitter fiókjához. Az Ourmine nevű brazil hekkercsoport ugyanis feltörte az igazgató profilját.

A hekkerek azt követelik, hogy a játék sürgősen jelenjen meg Brazíliában, valamint azt is közzétették, mi volt John Hanke jelszava. Hanke nem gondolta túl a dolgot, mindössze ennyi volt a kulcsszó, amit Twitter profiljához használt: nopass.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)