Hirdetés

A FIFA 23-ban is lesznek loot boxok, és az EA szerint teljesen rendben van ez így

|

Míg utóbbi években több európai ország is úgy látta, hogy szabályozni kell a loot boxok árusítását, addig az EA nem lát semmi problémát a jelenséggel.

Hirdetés

Az utóbbi években az EA Sports elképesztő összegeket kaszált a FIFA Ultimate Teamben árusított kártyákkal, így természetesen ezek az idén megjelenő FIFA 23-ban is helyet kapnak majd, beleértve a loot boxokat is, amelyekkel a sok vita ellenére a kiadó továbbra sem lát semmi kivetnivalót.

Több ország vezetősége is felvetette már, hogy a loot boxokat szerencsejátéknak kell minősíteni és ennek megfelelően szabályozni, van ahol be is vezették már a szabályzást (még ha nem is nagyon sikerül betartatni), de a világ nagy részén ettől függetlenül továbbra is rengeteg sok játék támaszkodik ilyesfajta mikrotranzakciós mechanizmusokra.

Mivel az EA a bevételének egy rendkívül nagy részét mikrotranzakciókon keresztül szerzi, nagyon is kitartanak a loot boxok mellett, az Eurogamernek adott közleményükben pedig ismét megerősítették, hogy semmi problémát nem látnak vele.

Hirdetés

Így indokolják álláspontjukat:

"Meggyőződésünk, hogy az Ultimate Team és a FUT Csomagok szerves részét képzik a FIFA élménynek és a rajongóink nagyon kedvelik, hogy a játék tükrözi a valós csapatépítés izgalmait. Megadjuk a játékosoknak a választást, hogy költsenek, ha szeretnének, ez pedig teljesen fair. Érdemes megjegyezni, hogy a költekezés teljesen opcionális a játékban és senkit nem bátorítunk arra, hogy pénzt költsön ahelyett, hogy a játékon keresztül szerezze meg. A FUT Csomagok pontosan ugyanúgy fognak működni, függetlenül attól, hogy pénzért vagy játékért kapta őket valaki és a játékosok nagy része egyáltalán nem költ. A FIFA 22-ben például tízből kilenc csomagot játékkal szereztek meg a játékosok."

Míg alapvetően helytállónak hangzik, amit az EA szóvivője állít a választás szabadságáról, sajnos a kutatások azt mutatják, hogy a szerencsejátékkal kapcsolatos pszichológiai jelenségeket nem lehet ennyire leegyszerűsíteni és egyes emberekre (vagy korcsoportokra) igenis veszélyt jelenthetnek az ilyesfajta, véletlenszerűségre alapuló mechanizmusok.

Az EA egyébként korábban már megúszta a loot boxok miatti büntetést, viszont kétséges, hogy örökre meg tudják majd kerülni a szabályokat, ugyanis már az Egyesült Államok is fontolóra vette azt, amit Európában már megléptek, mi pedig kíváncsian várjuk, hogy alakul a loot boxok jövője.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)