Hirdetés

Arcpirítóan sokat keresett a Konami a szülinapi Castlevania NFT-kkel

|

Az első Castlevania játékból Dracula kastélyának térképét több mint 8 millió forintért vették meg.

Hirdetés

Január elején rögtön arról a bosszantó hírről kellett beszámolnunk nektek, hogy a Konami - mely magasról tett a rajongók ellenérzéseire - beharangozta, hogy NFT-ket szándékozik piacra dobni a Castlevania sorozat 35. születésnapjának alkalmából. Hiába érte a kezdeményezést temérdek kritika, a kiadó nem tántorított és mint kiderült, tulajdonképpen anyagilag meg is érte neki az üzlet. A presztízs pedig már évek óta nem foglalkoztatja a céget.

Emiatt tulajdonképpen teljesen lényegtelen, hogy jót tett-e a megítélésének az akció (segítünk, nem), az OpenSea tokenpiacon megjelent 14 darab Castlevania témájú NFT pénzügyi haszna viszont megkérdőjelezhetetlen, pláne ha számításba vesszük, hogy tulajdonképpen JPEG-ekből csináltak pénzt (bocsi).

Hirdetés

Az aukció először rendesen kiverte a biztosítékot a játékosoknál, a vihar elülése után azonban csak gazdára talált mindegyik NFT. A Memorial Collection névre hallgató gyűjtemény tartalmazott például néhány gameplay videót is, amikért egy vásárló több mint 17 ezer dollárt fizetett ki Ethereumban. Ne csüggedjetek, szerencsére pont ugyanazokat a videókat ti is megnézhetitek a YouTube-on, csak ingyen, de ez talán nem akkora baj.

A leghajmeresztőbb üzlet azonban a 26 ezer dollárért elkelt digitális Dracula kastély pixel térképe, amely az első Castlevania játékból származik. Ezért valaki nem sajnált 8,1 millió forintot kiadni az OpenSea árverésén.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Talán a Konami is érezte, hogy meredek volt, az NFT-s akució, ezért azzal igyekezett bevonzani a vásárlókat, hogy az első tulajdonosok nevét ezen a különleges weboldalon tüntetik majd fel, ahol 10 kerek hónapon át díszelegnek majd. Micsoda üzlet!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)