Hirdetés

Felvásárolják a The Quarry és az Until Dawn fejlesztőjét

|

Továbbra is történetközpontú játékokra koncentrálna a Supermassive Games újdonsült tulajdonosa.

Hirdetés

A játékipar dinamikus növekedése megágyazott a sorozatos felvásárlásoknak, így egyre több stúdió és kiadó végzi valamelyik vállalat vagy befektetőcsoport tulajdonaként. Jó példa erre az idei évből az Activision Blizzard Microsoft általi akvizíciója, a Bungie beterelése a Sony zászlaja alá, vagy éppen a Zynga esete a Take-Two Interactive-val.

Most pedig a guildfordi székhelyű Suparmassive Gamest is megtalálták a nagytőkések, a PS-exkluzív Until Dawn, a nemrég megjelent The Quarry és a The Dark Pictures Anthology-széria mögött álló brit csapat ugyanis 100%-ban a Nordisk Games tulajdonába kerül.

Hirdetés

A horror műfaj veteránjának számító Supermassive 30,7%-át már tavaly behúzta az újdonsült tulajdonos, az együttműködés tapasztalatai pedig a kapcsolat elmélyítésére sarkallták az érintetteket.

"Az alatt az egy év alatt, amíg együtt dolgoztunk Pete-tel, Joe-val és az egész Supermassive csapattal, világossá vált számunkra, hogy mennyi tehetséggel bírnak, és hogy mekkora potenciál rejlik a történet- és narratíva-központú játékok továbbfejlesztésében. A stúdió 100%-ának megszerzésével növelni tudjuk a csapatnak nyújtott támogatásunkat, és ami a legfontosabb, folytatni tudjuk a velük fennálló nagyszerű munkakapcsolatot."

 - idézi a Supermassive közleménye Mikkel Weidert, a Nordisk Games vezérigazgatóját. Magyarán nem kell attól tartanunk, hogy az új főnökök ingyenes PvP mobiljátékokra állítják rá a csapatot, amely idén egyébként még leszállítja nekünk a The Dark Pictures Anthology következő epizódját, a Csernobil sorozat színésznőjével erősítő The Devil In Me-t is. Az üzlet részleteit nem hozták nyilvánosságra, így nem tudni, mekkora összeg cserél gazdát az akvizícióval.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ha a Nordisk Games neve esetleg nem csengene ismerősen, a vállalat a dán Nordisk Film, a világ negyedik legöregebb filmstúdiójának játékos divíziója. A Nordisk Film pedig a főként a könyvkiadásról híres gigász, az Egmont médiacsoport tulajdona. A Nordisk Games az utóbbi években erőteljes terjeszkedésbe kezdve több fejlesztőt (Avalanche Studios Group, Star Stable Entertainment, Flashbulb Games, Nitro Games, and MercurySteam) is felvásárolt, ezekhez csatlakozik most a Supermassive csapata.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)