Hirdetés

Kétszer annyi PS5 fogyhatott a megjelenés óta, mint Xbox Series X és Series S

|

Bár mindkét cég fennállásának legjobb rajtját produkálta, a japán konzolgyártó egyértelműen megnyerte a konzolháború ezen csatáját.

Hirdetés

Most már világszerte legalább egy hete piacon van mindkét konzol, így érdemes lehet összefoglalni, hogyan sikerült a legújabb konzolgeneráció startja. Noha egyik gyártó sem árult el pontos eladási adatokat, azért a terjesztőktől és a felhasználóktól befolyó adatok alapján lehet következtetni arra, hogy nagyjából hány új gép talált gazdára. Ezek alapján kijelenthető, hogy a PlayStation 5 magasan dominálta ezt a rajtot.

Bár állítólag Magyarországon továbbra is az Xbox a nyerő, a gaming szempontjából fontosabb piacokat a PlayStation tarolta le. Sokan úgy gondolták, hogy az Xbox Series X|S lépéselőnybe kerül azzal, hogy pár nappal (Európában több mint egy héttel) korábban jelenik meg, de ezek a jóslatok végül nem teljesedtek be. 

Hirdetés

A VGChartz becslései szerint a november 10-ei megjelentést követően az Xbox konzolok azonnal 1,2-1,4 milliós eladást produkáltak, ezzel pedig a legjobb startot hozták a cég történetében. Ugyanez elmondható a Sonyra is, hiszen a PlayStation 5 minden korábbi PS debütálásnál jobban teljesített és a rendelkezésre álló adatok alapján valahol 2,1-2,5 milliónál tarthatnak az eladások.

Így tehát kijelenthető, hogy a Sonynak sikerült rádupláznia a konkurenciára a kezdeti időszakban. Felelőtlenség lenne most olyan jóslatokba bocsátkozni, hogy ki nyerheti meg ezt a generációt, hiszen egyelőre mindkét gép produkál bőven hibajelenségeket (a PS5 talán egy kicsivel többet), ráadásul az Xbox egyre inkább az előfizetéses modelljeit, legfőképp a Game Passt helyezi előtérbe, és feltűnően megpróbálják elengedni a konzoleladási versenyt.

Jelenleg a PlayStation 5-ből és az Xbox Series X|S-ből is készlethiány van, tehát az évben valószínűleg már egyik gyártó sem tudja majd számottevően feljebb tornászni az eladásait, de jövő év elején jó eséllyel már mindenkinek sikerülhet hozzájutni az általa hőn áhított konzolhoz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)