Hirdetés

League of Legends - egyre rosszabb viszonyban a Riot és a HTC

|

A Riot Games és a HTC mostanában nem jönnek ki jól egymással, ennek pedig akár hosszútávú következményei is lehetnek.

Hirdetés

A League of Legends egy világméretű jelenség, amiben hatalmas pénz forog és rengeteg embert lehet elérni vele, így természetes, hogy nagyobb cégek sokat fektetnek abba, hogy szponzoráláson keresztül befolyáshoz jussanak a megjelenített tartalmakat illetően. A HTC esporttal foglalkozó részlege is aktívan szponzorálja a League of Legends Championship Series-t, viszont nemrég a Facebookon utalást tettek arra, hogy a közeljövőben talán változik ez a helyzet.

A szponzorálás ugye azzal a kötelezettséggel jár, hogy a szponzoráltaknak meg kell jelenítenie azokat a reklámokat, amiket a szponzor készít. A nézeteltérés ebben az esetben abból adódott, hogy a Reddit League of Legends közösségében valaki feltett egy kérdést a HTC egy promóciós videójáról, amit a Team SoloMid készített, de a Riot kérésére végül levették.

RiotMagus (vagyis Whalen Rozelle, a Riot Games esport felelőse) erről a videóról azt mondta, hogy ez valójában nem is a HTC-t reklámozta, hanem valaki más VR játékát, ami már ütközik az LCS szabályaival. Rozelle szerint az LCS nem arra való, hogy más játékfejlesztők használják reklámfelületnek, viszont a HTC Esports teljesen máshogy vélekedik erről a dologról:

"Amikor megvizsgáltuk a promóciós lehetőségeinket az LCS közösségben, egy zsákutcában találtuk magunkat. Ha a Riot nem akarja, hogy olyan videókat készítsünk, amelyekben a szponzorált játékosaink más játékokat próbálnak ki, akkor nincs sok lehetőségünk arra, hogy a termékeinket bemutassuk egy nagyobb közönségnek. Ezen felül a /r/LeagueOfLegends alreddit moderátorai nem fogadnak el semmilyen videót tőlünk még akkor sem, ha nagyon jó minőségű és szintén feltűnnek benne a játékosaink. A szponzorok jelenleg nagyon korlátozva vannak abban, hogy mit tehetnek és mit nem, így pedig nehéz támogatni a League of Legends közösségét."

A HTC még hozzátette, hogy ilyen körülmények mellett egyre nehezebb számukra megindokolni, hogy pontosan miért is fektetnek be a League of Legends-be, de reménykednek abban, hogy sikerül valamilyen ésszerű megállapodásra jutni, ami minden félnek megfelel.

Ti mit gondoltok? Hol kéne meghúzni a határt a szponzoroknak?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)