Hirdetés

Problémás céggel állt össze a játékmotort fejlesztő Unity

|

A hatékonyabb monteziáció érdekében egyesíti erőit a Unity és az ironSource.

Hirdetés

A múlt hónapban számoltunk be róla, hogy tömeges leépítést hajtottak végre a népszerű Unity játékmotor fejlesztőjénél, a Unity Technologiesnál. A tisztogatás keretében 200 embert tettek az utcára, akik többségében a mérnökök és a mesterséges intelligenciával foglalkozó csapat köréből kerültek ki.

A sajtónak nyilatkozó belsős források akkor arról beszéltek, hogy komoly gondok vannak a vállalatnál, a panaszok között rossz vezetést és kiszámíthatatlan stratégiaváltásokat említve. Hogy ezekre, vagy inkább a pénzhiányra utal-e, azt nehéz megmondani, de a Unity most bejelentette egy nem túl jó hírű cég felvásárlását, amivel a hirdetési bevételeit szeretné felturbózni.

Hirdetés

A tavaly Peter Jackson VFX-es vállalkozását is bekebelező Unity új szerzeménye az izraeli alapítású ironSource, amely az alkalmazások monetizálását és terjesztését szolgáló technológiák fejlesztésére összpontosít. A 2010-ben indult startup főként arról ismert, hogy hozzá köthető az InstallCore nevű bundle telepítő, amely reklámoktól hemzsegő nem kívánt programokkal árasztja el az óvatlan felhasználókat.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az adware-ként jellemzett programot korábban a Windows Defender és a Malwarebytes is feketelistára tette. 2015-ben viszont az IronSource összeolvadt az IAP-specialista Supersonickkal, s azóta a játékokon belül elhelyezett reklámokra fókuszál. A The Wall Street Journal szerint a Unity 4,4 milliárd dollárt fizetett a vállalatért.

"A Unity és az ironSource egymást kiegészítő adat- és termékképességei jobb finanszírozást biztosítanak az alkotóknak a felhasználók megszerzéséhez és a monetizációhoz, hogy sikeresen skálázhassák a játékaikat és felgyorsíthassák a gazdasági teljesítményüket."

- írja a Unity közleménye a felvásárlás céljáról, amiből egyértelmű, hogy az ironSource bevonása a Unity Ads hirdetési biznisz megerősítését célozza. A unitys fejlesztők viszont nem igazán lelkesednek a dologért. A dán Andrea Gaita például a Twitteren mutatott rá, hogy egy sikeres játékmotorhoz a játékokat futtató eszközök gyártóinak is bízniuk kell a termékben, az adware-es céggel való összeolvadás pedig nem igazán szolgálja ezt. A többszörös díjnyertes Celeste mögött álló Maddy Thorson viszont csak annyival kommentálta a fejleményt, hogy "Ember, b*ssza meg a Unity".

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)