Hirdetés

Mégis jön magyarul a Frosthaven, és nem ez volt a hónap egyetlen izgalmas társasos bejelentése

|

Külföldön már nagy sikert aratott újdonságok jönnek magyarul, többnyire még 2023-ban.

Hirdetés

Aki magyar nyelvű újdonságok iránt érdeklődve ment be egy társasjátékboltba február folyamán, azt jó eséllyel széttárt karok fogadták - az év eleje jellemzően ilyen, csak egy-két, a karácsonyi szezonról már lecsúszó újdonság esik be ilyenkor, mint például a Kaspó. Az alábbi cikkben ezért főleg bejelentések szerepelnek, abból viszont volt bőséggel, és nem is jelentéktelenek - a Reflexshop a számokat javítva azért még február 28-ára benyomott három megjelenést.

A legnagyobb meglepetést a Delta Vision okozta, amely soha nem riadt vissza attól, hogy kifejezetten drága társasjátékok lokalizálását és terjesztését is bevállalja, így míg a várhatóan 120 ezer forintnál is többe kerülő Frosthavenről a Gémklub lemondott, ők átvették, és ugyan csak 2024-ben, de hozzák magyarul. Lehet, hogy addigra még drágább lesz, érdemes már most elkezdeni spórolni rá. Jönnek megfizethetőbb, de nem kevésbé érdekes társasok is, lássuk, mit hoz még az év.

Hirdetés

Gémklub

Bejelentés

Horizons of Spirit Island - A nagy sikerű, a BGG összetett listájának 10. helyén álló Szellemek szigetén alapuló, de ahhoz képest egyszerűsített, könnyebben tanulható társas, benne öt olyan szellemmel, akikkel a kezdők könnyebben kiismerhetik a játék működését. Kombinálható az eredetivel, de annak kiegészítőivel önmagában nem játszható. Nem egyszerű és családinak nevezni is túlzás, viszont lényegesen átláthatóbb.

Monumental - 2020-ban jelent meg a Kickstarter-exkluzívnak szánt Monumental, amiben különféle civilizációkat kell győzelemre vezetnünk úgy, hogy az előttünk kialakított 3x3-as rácsban található kártyákat soronként és oszloponként aktiválgatjuk. Nem lesznek benne műanyag figurák, de nem vesznek ki mindent a KS-es verzióból, ami különlegessé tette azt.

Trekking Through History - A tavalyi év egyik nagy meglepetése volt, idén pedig a magyar közönség is megismerheti a Trekking Through Historyt, amiben történelmi korszakok és helyszínek között utazgatva időkártyákból kell növekvő értékű sorozatot építenünk, lehetőleg minél hosszabbat. Könnyed, gyors családi játék, ami ráadásul úgy lesz lefordítva, hogy a kickstarteres változat minden komponense érkezik vele, playmattel, műanyag jelzőkkel, tokentartóval vehetjük meg. A megjelenés nyárra várható, július-augusztus környékére.

Fiesta de Los Muertos - 4-8 főnek tervezett kooperatív partijáték, amiben a halottakra való emlékezés szép, mexikói hagyománya kapja a főszerepet. Színes koponyatáblákat kapunk, amikre rá kell írnunk egy pakliból húzott karakter nevét, és egy szót, ami eszünkbe jut róla. Ezt követően szavakra kell asszociálnunk, majd rájönnünk, melyik szó kihez tartozhat.

DorfromantikKözepesen ismert videojáték lett a Dorfromantik, viszont a koncepció társasjátékot ihletett, és a Gémklub ezt is elhozza magyarul. Kooperatívan kell területet építenünk, ezzel teljesítve feladatokat a megadott méretű területek, megfelelő hosszúságú útvonalak, folyók építésével. A nagy dobozban kisebb dobozok is helyet kapnak, amik újabb és újabb komponenseket rejtenek.

Everdell - Épp csak a gigantikus Everdell Complete Collectiont nem jelentette be a Gémklub a hó végén: jön újranyomás a Fagybércből, valamint érkezik ősszel a Newleaf, a Pearlbrook, és a gyerekeknek szóló My Lil' Everdell is.

Megjelenés

Új megjelenés nem volt, de újra kapható a Bang! A párbaj és a Stranger Things: Attack of the Mind Flayer.

Reflexshop

Bejelentés

Turing Machine - Úgy tűnik, a dedukciós játékok műfaja fellendülőben van, az itthon tavaly debütált, nagy sikerű Az X bolygó nyomában után a Turing Machine hozta lázba a közösséget. Ebben minden játékosnak az a feladata, hogy megtalálja az egyetlen, titkos, működő kódot, mielőtt a többek tesznek így, de van benne kooperatív és szólómód is. Több mint hétmillió kihívás generálható, a játékhoz kapcsolt weboldal még napi kihívást is ad.

A dübörgő derby (Ready Set Bet- John D. Clair fantasy játékok után egy egészen más témát dolgozott társasjátékká tavaly: a lóversenyfogadást. A dübörgő derby egy lóverseny hangulatát idézi meg, így természetesen lovakra fogadhatunk, és hogy melyik lesz a befutó, illetve a végén melyik játékos a nyertes, az részben a szerencsén múlik, de számítanak a szorzók is.

Megjelenés

Unmatched: Houdini vs a Dzsinn - Újabb kétkarakteres Unmatched-variáció jelent meg, ezúttal Harry Houdini és a lámpa dzsinnje mérkőzhet meg egymással vagy a sorozat más hőseivel.

Frenetikus Forgatás (Roll Camera!) - Már a csapót idéző doboza is megnyerő, a játékmenete pedig még inkább. A Frenetikus Forgatásban egy a bukás szélén álló filmipari cég dolgozóiként kooperatívan kell a lehető legjobb filmet összehoznunk - vagy egy annyira rosszat, ami már jó. Persze a büdzsé is szűkös. 

Dog Lover - Ez alapvetően a Cat Lady kutyásoknak szánt változata, ugató négylábúak jólétéről kell gondoskodnunk, de új csavarokat is vittek bele: trükkök, másképp működő ételkártyák, sétáltatás is szerepet játszik.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Delta Vision

Bejelentés

Frosthaven - A Homályrév még tartalmasabb, még összetettebb, még izgalmasabb folytatása, egy önálló kaland 16 új karakterrel, 3 új fajjal, több mint 20 új ellenféllel, 100-nál is több tárggyal - de használhatók benne a Homályrév karakterei is. Ebben már nemcsak harcolni kell, hanem rejtélyeket megoldani, falut fejleszteni, és egy szezonális eseményrendszer is bekerült. Az biztos, hogy izgalmas lesz, de az ára sokakat elijeszthet.

Piramidó (Pyramido- Mino fáraó halála után a legidősebb fia, Mido fáraó veszi át a helyét, aki szeretné, ha saját temetkezési helye méltó módon állítana emléket nagysága előtt. A játékosok (2-4) építészek szerepében pakolásznak le piramist alkotó lapkákat, lehetőleg úgy, hogy azok a játék végén a legtöbb pontot érjék nekik.

Lords of Ragnarok - A Nemesis és a Frostpunk társasjátékok tervezőjének újdonsága egy 1-4 fős stratégiai társasjáték, amiben kb. 120 perces háborúkat kell vívnunk aszimmetrikus hősök szerepében. Építkezhetünk, vadászhatunk, fosztogathatunk, növelhetjük seregünket és gyűjtögethetünk tárgyakat, fejleszthetjük egységeinket és akár halálos szörnyeket is uralmunk alá hajthatunk.

Expedíciók (Expeditions) - A Scythe folytatása lesz az Expedíciók, ami teljesen új mechanikákra épül, de a hangulata a régi marad. A játékosok (1-5) a fagyott tundrán kutathatnak meteoritdarabok után, és igyekezhetnek azok energiáit kihasználni. Kártyákat kell gyűjtögetni és kijátszani, küldetéseket teljesíteni, mecheket fejleszteni.

Megjelenés

Fekete Rózsa háborúi (Black Rose Wars) - Megérkezett végre a Fekete Rózsa háborúi,  egy 2-4 fős, pakliépítős fantasy játék, amiben mindenki egy-egy erős mágust irányítva kíván a Fekete Rózsa rendjének vezetőjévé válni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)