10 geek jelmez, amit egyszerűen összedobhatsz farsangi buliba

|

Attól még, mert nem szeretnél hosszú órákat dolgozni egy jelmezen, nem kell kihagynod a beöltözős bulikat.

Hirdetés

Ugyan egyre több itthon is a halloween-buli, az Atlanti-óceánnak ezen az oldalán eredetileg a farsangi időszak a legnépszerűbb alkalom egy jelmezes mulatsághoz. Sokakat eltántoríthat viszont, hogy igazán akkor esik jól egy ilyen partihoz csatlakozni, ha büszkék is lehetünk a jelmezünkre, ami azért általában némi erőfeszítést igényel, kivéve, ha taktikusan választjuk meg a karaktert, akit igyekszünk leutánozni. A testi adottságok persze befolyásolják a végeredmény, a lenti képek valóban szerencsés hasonlóságokat mutatnak, de ez ne riasszon vissza senkit, a kreativitás mindent felülír. Ebben szeretnénk most segíteni, összegyűjtve olyan ismert szereplőket, akiknek a külsejét akkor is magadra öltheted, ha nem szeretnél egy cosplayereket megszégyenítő jelmezzel szenvedni.

Peter Parker

A legtöbb szuperhős jelmezét otthoni eszközökkel nem túl könnyű elkészíteni, de ha egy kisebb csavarral nem Pókember, hanem a civil alteregója szeretnél lenni, nagyban megkönnyítheted a dolgod. Elég egy ing alá felvenned egy pókemberes pólót, a nyakadba akaszatni egy fényképezőgépet, esetleg szerezned egy vastagkeretes szemüveget, és máris inkognitóban lévő szuperhős lettél. Ha pedig a Marvel helyett a DC-t preferálod, hasonló elven lehetsz Clark Kent is.

Hirdetés

Nathan Drake

Vagy ha egy másik adaptációból szeretnél meríteni, amiben Tom Holland szerepelt, akkor az Uncharted főhősének bőrébe bújhatsz, amivel szintén nem kell annyira megizzadnod. Egy világos nadrág, egy pár bakancs, és egy világos felső (amit akár sötétkékre is cserélhetsz, az az Uncharted 4-et veszed alapul) mellé csak egy sálra és egy pisztolytáskára van szükséged, hogy felismerhetően testesítsd meg a Naughty Dog sorozatának főhősét.

Bébi

Ha nem dobod ki egyből a némileg elavult elektronikai kütyüidet, akkor lehet, hogy az egyiket egy stílusos jelmezhez is felhasználhatsz. Egy Wayfarer stílusú napszemüveg, egy varsity-stílusú dzseki és egy pár farmer ugyanis még bárkinek a ruhatárában elfér. De ha mindezt kiegészíted egy iPoddal, a hozzá tartozó fülhallgatóval, esetleg egy papírtálcányi kávéval, akkor a filmrajongóknak egy szempillantás alatt le fog esni, hogy a Nyomd, bébi, nyomd főszereplője áll előttük.

Rontó Ralph

Sok olyan animációs film van, aminek a valóságtól elrugaszkodott főszereplőit nem olyan könnyű leutánozni, de Rontó Ralph dizázjnja kifejezetten kedvez azoknak, akik egyszerű jelmezötlet után kutatnak. A legfontosabb elemek a rozsdabarna felső és a szigorúan csak félig felcsatolt kantáros nadrág, de ha ezek beszerzése után is hajlandó vagy energiát fektetni Ralph imitálásába, a hajad felzselézése, egy kartonból készült, túlzott méretű szemöldök, vagy valamilyen kéznagyobbító eszköz - például boxkesztyű - plusz pontokat érhet.

Solid Snake

Katonai mintás ruhákban nehéz lenne eldönteni, vajon kinek öltöztél be, de néhány apró kellékkel máris zseniális popkulturális utalássá alakíthatsz egy egyszerű gyakorlót. A lopakodós játékok rajongói jó eséllyel akkor is felismernek, ha egy szemkötővel egészíted ki a szerelésed, akkor pedig biztosan jót kacagnak, ha meglátnak nálad egy kartondobozt is, főleg, ha hajlandó vagy bebújni is alá néhány percre, így ugyanis teljesen egyértelmű lesz, hogy épp a Metal Gear Solid egyik osonós technikája elevenedik meg a szemük előtt.

Men In Black

Egy fekete öltönye jó eséllyel minden férfinak van otthon, ami ugyan önmagában még nem egy kész jelmez, de néhány kiegészítővel ez a mindennapi öltözet is könnyedén farsangi viseletté varázsolható. A Sötét zsaruk eszköztára ugyanis annyira közismert, hogy nem sokan fogják megkérdezni, minek öltöztél, ha egy, a filmben látott emléktörlő eszközre legalább valamennyire hasonlító tárgyat össze tudsz tákolni otthon és felcsapsz mellé egy napszemüveget. Ha extra cukiság-faktorral szeretnéd megspékelni az ügynök-jelmezt, legyen nálad egy plüss mopsz is, így Frank is még teljesebbé teheti a repertoárod.

Luffy

Ha anime-rajongókkal bulizol farsangkor, könnyen közéjük tartozhatsz, ha a One Piece egyik legismertebb karakterének öltözöl be. Szerencsére az ő ruhatára is nagyrészt olyan darabokból áll, amik jó eséllyel fellelhetők egy átlag háztartásban, egy rövidnadrág, egy szandál vagy papucs, illetve egy szalmakalap egyáltalán nem számít extrémnek. A piros felső, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy felismerhető légy Luffyként, már egy fokkal kevesebb ember szekrényében van ott készen (pláne, ha mellényt szeretnél), de ez sem megugorhatatlan feladat.

Sim

Ez egyben a legegyszerűbb és talán a legbonyolultabb javaslatunk is lesz egyszerre, ugyanis ahhoz, hogy a gamerek körén kívül is ismert életszimulátor szereplőjévé válj, a hétköznapi ruhatárad bármelyik darabja elég, ám mindezt egy különlegesebb kellékkel érdemes kiegészítened. A The Sims karakterei ugyanis leginkább a fejük felett lebegő gyémánatalakú ikonról felismerhetők, amit akár szivacsból vagy hungarocellből is elkészíthetsz és némi dróttal könnyedén a fejedre rögzíthetsz, de akár egy sapkára is ráaggathatsz. Ha tudsz néhány mondatot a simek halandzsanyelvén, az már csak a hab a tortán.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Owen Grady

A Jurassic World trilógia főhősének öltözete önmagában sok mindennek elmenne, a zsebekkel ellátott mellény praktikus viselet lehetne egy vadásztól kezdve egy ezermesteren át szinte akárkinek. Ha viszont találsz rá valamilyen kreatív megoldást, hogy megelevenítsd a széria legismertebb jelenetét, amiben Owen megnyugtat egyszerre több velociraptort is, tuti, hogy nyert ügyed lesz. Inspirációnak például vehetjük ezt a srácot.

Ryu

Vannak olyan karakterek a Street Fighter szériából, akiknek a megjelenését csak az igazán menő cosplayerek tudják leutánozni, de közel sem mindegyik harcos ad olyan nehéz feladatot, mint mondjuk Blanka. Ryu például kifejezetten könnyű választás lehet, hiszen a fehér nadrág és felső mellé csupán egy piros fejkendő és egy fekete öv szükséges - a kesztyűk abszolút opcionálisak. Ha viszont igazán szeretnéd magad odatenni a verekedős műfaj ikonjaként, némi izomerőre szükséged lesz, na nem a bunyóhoz, hanem hogy legyen erőd kicsit megtépázni a felsőd ujjait és a nadrág szárait.

Nekünk hirtelen ezek a film- és játékszereplők ugrottak be, akiknek a stílusából könnyű farsangi jelmezt készíteni, de várjuk kommmentben a ti tippjeiteket is!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)