10 rémisztő horrorjáték, amiktől tényleg kiráz a hideg

|

Ha valami igazán keményre vágysz, ezekkel tegyél egy próbát!

Hirdetés

Megosztó műfaj a horror: vannak, akik messziről kerülik, mert nem okoz nekik örömet a rettegés, míg másoknak gyakorlatilag minden jöhet, ami egy kicsit is ijesztő vagy véres. A fejlesztők válogatott módokon próbáltak minket sanyargatni az évek során, rengeteget fejlődött ez a műfaj is, ma már főleg azok a játékok dominálnak, amikben tehetetlenül próbálunk menekülni a mindenféle szörnyetegek elől. 

Most kiválasztottunk 10 olyan játékot, ami szerintünk kimagasló, és ha szereted a horrort, imádni fogod - ha viszont nem okoz élvezetet számodra a rettegés, jobb, ha ezeket inkább elkerülöd. Ezek nem minden idők legrémisztőbb horrorjátékai, csupán 10 közülük (és még csak nem is tettük őket sorrendbe), úgyhogy bátran bővítsd a listát kommentben, ha hozzátennél még.

Hirdetés

Amnesia: The Dark Descent

2010-ben az Amnesiával indult meg az a forradalom, aminek köszönhetően megszaporodtak a harcot teljes mértékben, vagy legalábbis nagyrészt nélkülöző játékok. A Frictional Games kis költségvetésből összehozott egy olyan játékot, amiben soha nem tudhattuk, mi vár ránk egy ajtó túloldalán, soha nem érezhettük nyugodtnak magunkat, és nem segített, hogy a főszereplőt fokozatosan kerítette hatalmába az őrület. Üdítő élmény volt ez azután, hogy a horrorjátékokban az egyensúly addigra már egyre inkább az akció felé tolódott.

Outlast

Keveseknek kell bemutatni a Red Barrels 2013-ban megjelent játékát, az Outlastot, ami az egyik legjobb a fegyvertelen főhősöket felvonultató alkotások közül. Egyetlen, állandóan merülő kamerával próbálhatjuk meg feltérképezni a pszichiátriát, ahol brutális, torz és rémisztő páciensek élik mindennapjaikat, akiket jobb elkerülni, mivel nem vehetjük fel velük a harcot, csak a lopakodásban és menekülésben bízhatunk. Az atmoszféra is elég para, de az események még inkább.

Layers of Fear

A Layers of Feart leginkább a helyszín és a környezet teszi érdekessé. Egy pszichopata festőt alakítunk az 1920-as években, aki szeretné befejezni mesterművét, és míg eleinte úgy tűnik, hogy csak egy - önmagában elég bizarr - házat kell feltérképeznünk, szép lassan világossá válik, mi történik valójában. Nem bízhatunk saját érzékeinkben sem, nem tudhatjuk, hogy amit látunk, valóban úgy van-e, vagy csak az elméje játszik a főszereplővel. A játék egy folytatást, és kibővített remake-et is kapott az évek során, mindegyiket próbáld ki, ha mered.

Dead Space

Ritkán születik olyan klasszikus, mint a Dead Space. A Resident Evil és Silent Hill játékokból egyaránt merítő, de eredeti ötletekkel teli horrorjátékban egy bányászűrhajó fedélzetére léphetünk, hogy megnézzük, mi történt az ottaniakkal (a szokásos űrhajós horror kezdés). Természetesen hamar szembekerülünk a nekromorfokkal, akiket nem egyszerű megsemmisíteni, és bárhol, bármikor összefuthatunk velük. A kiváló sztori és a hangulatos atmoszféra egyaránt különlegessé teszik, és annak ellenére, hogy van nálunk fegyver, soha nem érezhetjük mindenkinél erősebbnek magunkat. A remake még csodálatosabb élmény lett sok tekintetben, ráadásul már Game Passban is elérhető.

Fatal Frame 2: Crimson Butterfly

Akik ismerik a japán horrorfilmesek munkásságát, tudják, hogy ők nem viccelnek - A kör nyugati feldolgozása például semmi az eredetijéhez képest, ahogy az Átok japán változata is keményebb, mint a 2004-es remake. A japán horrorok kedvelőinek a Fatal Frame sorozat is tetszeni fog, különösen a második rész, a Crimson Butterfly, amiben azért hangsúlyosabb a sztori, mert a készítőkhöz eljutott visszajelzések alapján az első rész annyira para lett, hogy sokan inkább be sem fejezték - ez önmagában sejteti, mire lehet számítani. A játékban gonosz szellemekkel nézünk szembe egy kamera lencséjén keresztül, és csak úgy győzhetjük le őket, ha jókor kattintunk, és annál erősebbet sebezhetünk, minél közelebb van a kép alanya a lencséhez. Mivel PS2-re és eredeti Xboxra jelent meg, vagy ezek valamelyikén, vagy PC-s emulátorral lehet játszani. 

A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)