2023 lesz az Xbox és a Bethesda legjobb éve?

|

Kihívásokban és megjelenésekben gazdag időszak előtt áll a Microsoft videojátékos részlege.

Hirdetés

Bethesda

Alpha Dog Games

Ahhoz képest, hogy Phil Spencerék az Activision Blizzard tervezett felvásárlása elsődleges okaként a mobiljátékok piacára való belépést jelölték meg, feltűnő csend honol az egyetlen dedikáltan mobilos fejlesztőstúdió körül. A halifaxi Alpha Dog Games figyelmét pillanatnyilag az androidos Mighty DOOM istápolása köti le, ugyanakkor Todd Howard egy decemberi interjúban elkotyogta, hogy a készülő, de még bejelentésre váró címek közül épp egy olyanba sikerült beleszerelmesednie, amelyik történetesen mobilokra érkezik. Ennél többet viszont nem árult el, így nemcsak abban nem lehetünk biztosak, hogy új IP-ról, vagy a Bethesda valamely franchise-ának kibővítéséről van szó, hanem abban sem, hogy az Alpha Dog dolgozik rajta.

Arkane Studios

Álláshirdetésekből és LinkedIn-profilok frissítéseiből egyértelműen kiviláglik, hogy a Dinga Bakaba vezette Arkane Lyon a Deathloop után sem pihen babérjain, hanem új projektjén dolgozik. Ám míg e titokzatos játék megjelenésétől még évekre vagyunk, addig az Arkane Austin Harvey Smith vezénylete alatt az utolsó simításokat végzi a stúdió első nyitott világú játékán. Az egyedül és kooperatív módban is játszható Redfall, amelyben egy szigetet kell megtisztítanunk a vérszívóktól és csatlósaiktól négy, eltérő képességekkel és fegyverzettel rendelkező vámpírvadász valamelyikét irányítva, a legfrissebb szivárgások alapján május 2-án fut be.

Hirdetés

Bethesda Game Studios

Ritkán fordul elő a játékiparban, hogy valaki annyira nyílt lapokkal játsszon, mint a Bethesda Game Studios, hiszen nemcsak a soron következő játékáról rántotta le a leplet, hanem az azutániról is. A The Elder Scrolls VI és a Fallout 5 előtt azonban egy új IP-é, a tudományos fantasztikum és a szerepjátékok rajongóit egyszerre megszólító Starfieldé a színpad. Az űrharcot és felfedezhető bolygók sokaságát ígérő monumentális RPG az Xbox legfontosabb címe 2023-ban, amit az is jelez, hogy a júniusra tippelt premier előtt egy külön neki szentelt Developer Direct során Todd Howardék részletekbe menően bemutatják, mire is számíthatunk majd tőle.

id Software

Azóta, hogy a Microsoft bekebelezte a ZeniMax Mediát, alig hallattak magukról a Doom fejlesztői, mindössze a free-to-play Quake Championsön reszeltek annyit, hogy tavaly nyáron végre maga mögött hagyhatta a korai hozzáféréses fázist. Ami viszont a jövőt illeti, Marty Stratton stúdióvezető a legutóbbi QuakeCon alkalmával mindössze annyi információmorzsát hintett el, hogy a csapata serényen ügyködik egy új játékon. Ez, amennyiben igazak a régóta keringő pletykák, az 1996-os Quake rebootja lesz, méghozzá női főszereplővel. Abból kiindulva, hogy milyen jól sikerült a Doom és a Wolfenstein feltámasztása (az utóbbi a MachineGames érdeme), cseppet sem bánnánk, ha így alakulna. Annyira viszont nem vagyunk optimisták, hogy úgy gondoljuk, már idén sort keríthet az id Software a bejelentésre.

MachineGames

Még mindig fájóan keveset lehet tudni a Wolfenstein rebootjával elévülhetetlen érdemeket szerzett MachineGames műhelyében formálódó Indiana Jones játékról, amit Todd Howard különböző műfajok keverékeként, a franchise rajongóihoz címzett szerelmeslevélként írt le. Mivel történetesen június végén kerül a mozikba a Harrison Ford főszereplésével forgatott Indiana Jones és a sors tárcsája, óriási ballépés lenne a Microsoft és a Bethesda részéről, ha kihagynák ezt a ziccert, és az idei E3-on sem mutatnák meg a közönségnek a játékot. Emellett a Wolfenstein 3 szerepel még a svéd stúdió teendőinek listáján, amiről korábban azt feltételeztük, hogy még Indy új kalandja előtt megjelenhet, de most már nem számítunk rá egyhamar.

Roundhouse Studios

Az eredeti Prey és a Rune széria mögött álló Human Head fejlesztőiből verbuvált Roundhouse a Bethesda legtitokzatosabb stúdiója, ugyanis 2019-es megalapítása óta hivatalosan egyetlen projektet sem társítottak hozzá. Ami biztos, hogy pillanatnyilag az Arkane Austinnak segít időben befejezni a Redfallt, ami viszont még megerősítésre vár, az egy közvetlenül a felvásárlás után szárnyra kapott pletyka, ami egy ismert képregényes franchise alapján készülő, PvPvE jellegű játék körül forgott. A helyetekben idén még nem számolnánk vele.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Tango Gameworks

A ZeniMax Media megszerzése egy kis lépéssel közelebb vitte a Microsoftot a japán piac meghódításához, ugyanis a Tango Gameworks képében van már egy szigetországbeli stúdiója. S bár azt hihetnénk, az egyetlen újdonság, amire 2023-ban számíthatunk ettől a formációtól, az a tavaly PC-re és PS5-re kiadott Ghostwire: Tokyo Xbox Series X|S-es verziója (március végén vagy április elején érkezhet, egy évvel a Sonyval kötött szerződés lejárta után), csakhogy úgy fest, a Tango még az év vége előtt bedob egy kisebb, kísérleti projektet az Xbox kalapjába Ez nem más, mint a Jet Set Radio látványvilágából inspirációt merítő Hi-Fi Rush, egy ritmusalapú harcokra kihegyezett brawler. Azaz új IP, nem horror, és nem is AAA kategóriás, ahogy azt Shinji Mikami stúdióvezető tavaly márciusban elárulta.

ZeniMax Online Studios

Nem tudni, hogy mikor áll készen a ZeniMax Online régóta pletykált új játékának leleplezésére, arra ellenben mérget vehetünk, hogy még jó sokáig nem hagy fel a The Elder Scrolls Online támogatásával. Olyannyira nem, hogy az első Developer Direct műsoridejéből az MMORPG friss tartalmaira is szánnak pár percet.

Néhány nap múlva már többet fogunk tudni, de addig is írjátok meg, ti mit vártok az említett címek közül!

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)