A legjobb Nintendo Switch játékok, amiket tényleg nem hagyhatsz ki

|

Mindent megtett a Nintendo, hogy a 2017-ben piacra került Nintendo Switch játékosait folyamatosan ellássa újdonságokkal - ha te is a legjobb Nintendo játékokat keresed, jó helyen jársz!

Hirdetés

A jelenlegi, 2020-ban indult generáció egészen kaotikusan vette kezdetét, a Sony és az Xbox sem adott még bele mindent, hiszen mindketten kevesebb konzolt tudtak leszállítani, mint amennyire igény lett volna, így vészmegoldásként a szokásosnál hosszabban próbálták még a PlayStation 4-gyel és Xbox One-nal rendelkező játékosokat is kiszolgálni. Most már rendeződött a helyzet, sorra jönnek a jobbnál jobb PlayStation 5 és Xbox Series X játékok.

A Nintendo is átélt hasonlót 2017 után, mikor piacra került a Switch, és ugyanúgy nem bírta tartani az iramot, a konzol évekig állandó hiánycikk volt. A különbség, hogy a japán kiadó egyedül a Breath of the Wildot adta még a Wii U-soknak, utána teljesen a jövőre koncentrált. Az elmúlt hat évben aztán ömlöttek a jobbnál jobb Nintendo-játékok, miközben független fejlesztők és más kiadók is igyekeztek tartalommal ellátni a platformot. Állítólag 2024-re tervezik a Switch utódját, így úgy éreztük, épp itt az ideje annak, hogy összeállítsunk a platform legjobb játékainak listáját.

Hirdetés

A listán két kivétellel csak exkluzívok vannak - elkezdtünk olyanokat is válogatni, amik bár más platformra is elérhetők, kifejezetten jó őket Switchen játszani, handheld módban és tévére kötve egyaránt, de a Nintendo annyi mindent adott hat év alatt, hogy amikor meghúztuk a határt, lepotyogtak a multiplatform játékok. Tény, hogy ezek legtöbbjéből nem a Switch hajtja ki a maximumot, és jobb lehet őket PC-n, Steam Decken vagy más eszközökön játszani.

A listát új megjelenésekkel folyamatosan bővítjük, ha úgy látjuk, érdemes. Az elrendezés nem rangsor, semmit nem jelent, hogy mely játék hol helyezkedik el, de az újakat az egyszerűség kedvéért felülre fogjuk pakolni.

Ha a legjobb Xbox Series X játékok vagy a legjobb PlayStation 5 játékok érdekelnek, kattints a linkekre!

A legjobb Nintendo Switch játékok - 2023. október

Super Mario Bros. Wonder

Gondoltuk azért, hogy a Nintendo tud még 2D-s Mario játékkal meglepetést okozni, de azt nem hittük volna, hogy ekkorát: a Super Mario Bros. Wonder a valaha volt egyik legjobb, legszórakoztatóbb Mario-játék lett. Alapvetően persze ebben is ugrándozni kell, a rosszakat elpusztítani, a kockákat szétütni, de mindent a fejük tetejére állítanak a folyamatosan meglepetést okozó Wonder Flowerek, amik minden egyes pályán valami teljesen mást idéznek elő: van, hogy Mario változik át valamivé, van, hogy a tereptárgyak, de olyan is előfordulhat, hogy a játékmenet alakul át.

Az egy-egy különleges képességet adó Badge-ek szintén fantasztikusak, nem beszélve a hagyományos pályákon felül elérhető kihívásokról. Abszolút kötelező minden Switch-tulajnak!

Bővebben: Super Mario Bros. Wonder teszt

Ha tetszik, ezeket is próbáld ki: New Super Mario Bros. U Deluxe, Super Mario Maker 2

Animal Crossing: New Horizons

Soha nem tudjuk már meg, mekkora sikert aratott volna az Animal Crossing: New Horizons, ha nem a 2020-as Covid19-pandémia legelején jelenik meg, de biztosan adott neki egy lökést, hogy világszerte mindenki karanténba volt zárva, és vágyott valami olyanra, ami abban a szomorú és kétségekkel teli időszakban felhőtlen örömöt okoz. 

Az Animal Crossing sorozat ötödik részében egy elhagyott szigetet kell felvirágoztatnunk, épületeket és közösséget építenünk. Úgy terjeszkedhetünk, ahogy kedvünk tartja, gyűjtögethetünk és alkothatunk, meglátogathatjuk mások szigeteit is. Kellemes, pihentető, de hosszú órákra el lehet benne mélyülni.

Bővebben: Animal Crossing: New Horizons teszt

Ha tetszik, ezeket is próbáld ki: Stardew Valley, Disney Dreamlight Valley, Ooblets

Bayonetta 3

Bár az első Bayonetta játék még több platformra is megjelent, a második részt már a Nintendo sajátította ki, és a harmadik is a japán kiadó támogatásának köszönhetően készülhetett el. Mindet érdemes pótolni (mindegyik elérhető Switchre is), de igazán a harmadik résszel sikerült a csúcsra érni. 

Az ember alkotta biofegyver-szörnyetegek ellen harcoló Bayonettával látványos mozdulatokat bevetve küzdhetünk, válogatott fegyvereket használhatunk, és démonokat is életre hívhatunk. Teret ad a kísérletezésre is. Ha izgalmas akciójátékot keresel Switchre, ennél jobbat nem találsz.

Bővebben: Bayonetta 3 teszt

Ha tetszik, ezeket is próbáld ki: Bayonetta 1-2, Darksiders játékok, Hyrule Warriors: Age of Calamity

Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Miután már a kezdetekkor is látszott, hogy a Switch lényegesen sikeresebb lesz, mint a Wii U volt, a konzolra kiadott játékokat felújítva, kibővítve kezdte el átpakolni a Nintendo Switchre. A 2014-es Donkey Kong Countryból elsők között készült átirat, és nagyon hálásak vagyunk ezért - ez az egyik legjobb DK-játék és akció-platformer, ami valaha készült.

Elsősorban Donkey Kongot irányítjuk benne, de társként megjelenik Diddy Kong, Dixie Kong és Cranky Kong is, akik válogatott módokon járulnak hozzá a sikerhez. Ugrándozva, verekedve kell végigjutnunk hét szigeten, megküzdeni kisebb ellenfelekkel és keményebb bossokkal. A switches változatban van egy könnyített mód is Funky Konggal, aki öt sérülést bír el, tud duplán ugrani, lebegni, bármeddig víz alatt maradni és tüskéken állni.

Bővebben: Donkey Kong Country: Tropical Freeze teszt

Ha tetszik, ezeket is próbáld ki: Bármelyik 2D-s vagy 2.5D-s Mario, Kirby vagy Yoshi játék

Hades

Készített már néhány fantasztikus játékot a Supergiant Games, de a Hades az eddigi legjobb alkotásuk. A rajzfilmszerű megjelenítést használó roguelike-ban Zagreust, Hadész fiát irányítjuk, aki az alvilágból menekülve próbál meg az Olümposz hegyére feljutni, és ebben mindenféle szörnyetegek akadályozzák, valamint olümposziak segítik. Ha elhalálozik, elölről kell kezdenie útját, de mindig egyre tapasztaltabban, egyre több eszközből válogatva futhat neki újra a kihívásnak. Tökéletes tempójú roguelike, élvezetes harccal, folyamatos előrehaladással, kiváló tálalással - és még Switchen is remekül játszható.

Bővebben: Hades teszt

Ha tetszik, ezeket is próbáld ki: Dead Cells, Transistor, Bastion

Kirby and the Forgotten Land

Merészet lépett a Nintendo 2022-ben: kiadta a Kirby franchise első, a fő szál hoz tartozó, teljes mértékben 3D-s részét, a Kirby and the Forgotten Land pedig varázslatos lesz. A rózsaszín zabagépet irányítva szippanthattunk fel mindenféléket, például üdítőautomatát és autót is, ezzel jutva különleges képességekhez és megoldva a pályák változatos ügyességi kihívásait.

Amellett, hogy tele van kreatív ötletekkel, és jó Nintendo-játékhoz hűen könnyen elvarázsol bárkit, aki belekezd, bőven van benne tartalom is.

Bővebben: Kirby and the Forgotten Land teszt

Ha tetszik, ezeket is próbáld ki: Super Mario Odyssey, Kirby Return to Dream Land Deluxe

Luigi's Mansion 3

Ritkán kerül előtérbe a zöld Mario, és amikor övé a főszerep, szegénynek akkor is egy szellemkastélyt kell bejárnia, de harmadik alkalommal is izgalmas volt őt elkísérni rémálmai kalandjára. 

A Luigi's Mansion 3-ban egy hotelt kell bejárnunk, hogy megmentsük Luigi barátait a szellemektől, és ebben egy porszívó van segítségünkre, illetve Gooigi, Luigi ektoplazmából álló mása, akit kooperatív módban akár egy másik játékos is irányíthat. Kreatív fejtörőket kell megoldanunk, és a lehető legalaposabban felfedezni a szállót, Válogatott többjátékos módokat is kínál. 

Bővebben: Luigi's Mansion 3 teszt

Ha tetszik, ezeket is próbáld ki: Super Mario Odyssey

Mario + Rabbids Sparks of Hope

Ritkán, szigorú feltételek mellett adja külsős csapatok kezébe franchise-ait a Nintendo, más kiadók kezébe meg aztán különösen, de a Mario + Rabbids Kingdom Battle ötletére nem tudtak nemet mondani a döntéshozók - és milyen jól tették: a kritikusoknál és a játékosoknál is nagyon betalált a koncepció. Folytatása, a Sparks of Hope minden tekintetben felülmúlja.

Ez egy körökre osztott akciójáték, amiben egy általunk összeállított csapatot irányíthatunk: harcba vihetjük Mariót, Luigit, Peachet, az ő rabbid változataikat, továbbá egy új nyulat, Edge-et, Rosalinát és Bowsert. Szabadon mozoghatunk velük egy meghatározott területen belül, utasíthatjuk őket arra, hogyan mozogjanak és támadjanak; mindenki egyedi eszközökkel és képességekkel rendelkezik. Nem fogyott olyan jól, mint elődje, pedig tényleg sokkal jobb - tegyetek róla, hogy feljebb szökjenek a számok, próbáljátok ki ti is!

Bővebben: Mario + Rabbids Sparks of Hope teszt

Ha tetszik, ezeket is próbáld ki: Mario + Rabbids Kingdom Battle, XCOM: Enemy Unknown, Into the Breach, South Park: The Stick of Truth (csak ha elmúltál 18)

Mario Kart 8 Deluxe

Egyszerre fölösleges és kötelező a Mario Kart 8 Deluxe-ot feltennünk erre a listára: mindenki tudja, hogy kihagyhatatlan, de ez a lista pont a Switch legjobbjairól szól. A platform legnagyobb példányszámban eladott játéka élvezetes egyedül, barátokkal együtt, vagy online, idegenek ellen, és bár 2017-ben jelent meg, máig érkeznek hozzá új pályák. 

Aki esetleg nem tudná, a Mario Kart 8 Deluxe-ban különféle járművekben ülve versenyezhetünk a Mario-univerzum és a Nintendo más franchise-ainak karaktereit irányítva, és az benne a pláne, hogy egészen a végéig nem biztos, ki fog győzni: ha valaki lemarad, erősebb power-upokat kap, amikkel szétbombázhatja az előtte lévőket, míg az élbolyban autózók gyengébb eszközökkel próbálhatják megtartani pozíciójukat.

Bővebben: Mario Kart 8 Deluxe teszt

Ha tetszik, ezeket is próbáld ki: Disney Speedstorm, Crash Team Racing Nitro-Fueled

Metroid Dread

Bár a Metroid Prime 4-et valószínűleg már csak a következő Nintendo konzolon játszhatjuk, kaptunk egy kiváló, oldalnézetes Metroid játékot 2021-ben. A Dreadben Samus Aran szerepében kell feltérképeznünk a ZDR bolygót, méghozzá úgy, hogy minél előrébb járunk, annál több eszköz válik számunkra elérhetővé, és annál több helyre juthatunk el - ami az elején még elzárt terület volt, később arra vihet az utunk a végső cél felé. A pörgős akciójeleneteket lopakodós részek szakítják meg, de főleg azoknak ajánlott, akik szeretnek puffogtatni.

Bővebben: Metroid Dread teszt

Ha tetszik, ezeket is próbáld ki: Disney Illusion Island, Hollow Knight, Ori and the Will of the Wisps

Monster Hunter Rise

A Monster Hunter World sikere arra bátorította a Capcomot, hogy mihamarabb előálljon a Monster Hunter Rise-zal, az abban működő elemekre építsen fel egy vadonatúj játékot, amit először a switchesek kaptak meg 2021-ben. A cél, hogy válogatott fegyverek segítségével, különböző harcstílusokat használva gyűrjük le a néha kisebb, de inkább hatalmas szörnyeket, így jutva értékes új cuccokhoz. 

A Monster Hunter Rise egy hatalmas felfedeznivaló területet kínál, és rengeteg tennivalót, így akit elkap a játékmenete, hosszú órákon át talál majd benne szórakozást.

Bővebben: Monster Hunter Rise teszt

Ha tetszik, ezeket is próbáld ki: Dragon's Dogma Dark Arisen, Xenoblade Chronicles 3

A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)