A legjobb Pókember játékok, amiktől örömmel másztunk a falra

|

Ha a Marvel's Spider-Man 2-ben már mindent megcsináltál, vagy PS5 hiányában még bele sem kezdtél, itt van még egy rakás Pókember-játék, amivel betöltheted az űrt.

Hirdetés

Pókember vitathatatlanul a Marvel egyik legismertebb és legkedveltebb szuperhőse, és mivel több mint 60 éve mutatkozott be először, kalandjait képregények mellett számos rajzfilmben, filmben, és játékban is feldolgozták. Számottevő méretű merítésből dolgozhattunk, amikor nekiálltunk kiválogatni a legjobb videojátékokat, hiszen a legelső, szimplán Spider-Man nevet viselő alkotás még 1982-ben jelent meg, és több olyan év is volt, amikor akár három, egymástól független játékban irányíthattuk a hálószövőt.

Némelyik abban az időszakban született, amikor nem a minőség volt az elsődleges a licencelt játékok esetében, csak arra játszottak a kiadók, hogy a rajongók a név láttán azonnal, gondolkodás nélkül vásároljanak, de azért születtek kifejezetten szórakoztató, ha nem is tökéletes alkotások - sajnos ezek egy része a lejáró licencek miatt hivatalosan már nem kapható. Mi most a tíz kedvencünket listáztuk (plusz egyet, a móka kedvéért), kommentben nyugodtan írjátok meg, melyek voltak a ti kedvenceitek.

Hirdetés

A legjobb Spider-Man (Pókember) játékok

10. The Amazing Spider-Man (2012)

A 2009-es X-Men Origins: Wolverine, és főleg a pár hónappal később megjelent Batman: Arkham Asylum után joggal voltak magasabban a szuperhősös játékokkal szemben támasztott elvárásaink, továbbá a szakma több képviselőjében is tudatosult, hogy jó adaptációkat készíteni nem csak lehetséges, érdemes is. Az egyébként listánkon még felbukkanó Beenox is beleadott mindent, hogy a 2012-es, Andrew Garfield főszereplésével készült A csodálatos Pókember hullámait meglovagolva olyan játékot készítsen, ami amellett, hogy nyilvánvalóan a mozikból frissen kilépők pénzére pályázik, értékelhető és élvezetes. 

A The Amazing Spider-Man nem lett az év legjobbja, de előzetes elképzeléseinket felül tudta múlni, korrektül működött benne a hálóhintázás és a falmászás, élvezetes volt a harc (amihez bevallottan a Batman játékokból merítettek), a film eseményei után hónapokkal játszódó, új sztori mellett mellékküldetések is vártak ránk. Folytatásáról sajnos már nehezebb pozitívat mondani.

9. Ultimate Spider-Man (2005)

A 2000-es évek elején nagyot ment a cel-shaded megjelenítés, és tökéletesen illett ez a képregény alapján készült Ultimate Spider-Manhez is, amit PC-re szintén az imént emlegetett Beenox, konzolokra pedig a később a Call of Duty játékokkal ismertté vált Treyarch dobott össze (akik szintén nem csak most bukkannak majd fel listánkon, de mivel sokáig az Activisionnél voltak a Spider-Man adaptációk jogai, érthető, hogy belsős csapatai végezték a fejlesztési feladatokat).

Ebben Manhattant és Queenst szabadon bejárhattuk, játszhattunk Pókemberként és Venomként, megismerve két saját, de összefonódó történetet, és két, némileg eltérő játékmenetet. Előbbi azt akarja kideríteni, mi történt pontosan a szüleivel, utóbbi meg próbál életben maradni és elkerülni, hogy Bolivar Trask elfogja őt. Ez a játék azért is fontos eleme a Pókember-történelemnek, mert ennek sikere hatására készültek további olyanok, amik nem a filmeket vették át, hanem képregényekre épültek.

8. Spider-Man: Web of Shadows (2008)

A 2008-ban megjelent Web of Shadowsban voltak jó ötletek, még ha az egész nem is lett minden szempontból tökéletes. Az egyik ilyen, hogy lehetett váltani Peter hagyományos és szimbiótás "verziója" között, és míg előbbi gyorsabban és mozgékonyabban támadott, utóbbi erősebb találatokat vihetett be. Egy másik, hogy volt egy morálmérő, amit döntéseinkkel tolhattunk egyik-másik irányba, és ennek megfelelően hívhattunk be társakat a küzdelmekben: ha jók voltunk, például Wolverine-t vagy Moon Knightot, ha rosszak, akkor akár Black Catet, Rhinót vagy Electrót. Az ellenfél természetesen maga Venom volt, Manhattant pedig szimbiótainvázió fenyegette.

7. Spider-Man 2: Enter Electro (2001)

A 2000-ben megjelent Spider-Man iszonyú sikeres lett (tippelhettek, rajta van-e a listán, vagy nincs), így hamar követte a folytatás. Ebben Pókembernek Electrót kellett megállítania, illetve a gonosz felturbózott, a játékban debütált Hyper-Electro változatát, de pihenésében Sokkoló, a Gyík és a Homokember is akadályozta. Alacsonyabb pontszámait elsősorban rövidségével és vegyes megítélésű sztorijával érdemelte ki, és nem állítanánk, hogy ma még érdemes elővenni, de a maga idejében egészen korrekt volt.

Érdekesség, hogy egy kicsit el kellett halasztani és megváltoztatni a befejezését, ugyanis a végső bossharc a Világkereskedelmi Központ egyik felhőkarcolójának tetején játszódott, amit, mint tudjuk, 2001. szeptember 11-én elpusztított egy terrortámadás.

6. Spider-Man 2 (2004)

Bár a pókverzumos animációs filmek egyértelműen a csúcsot jelentik, Sam Raimi filmjei közül a másodikat tartják minden idők egyik legjobbjának - és ennek játékváltozata sem lett rossz. Klasszikus értelemben vett filmfeldolgozás volt, annak eseményeit, cselekményét követte, kiegészítve néhány extra jelenettel, így Dr. Otto Octaviusszal nézhettünk szembe. Egészen jól, korát meghaladóan sikerült megoldani a közlekedést, izgalmas, összetett és változatos volt a harc és a nyílt világ, lenyűgözően nagy Manhattan, és nem is nézett ki rosszul.

Fontos tudni, hogy a konzolos verzió az, ami dicséretet érdemel, a PC-s változat teljesen más lett, és egészen silány. Nem sírjuk vissza azokat az időket, amikor játékok konzolos változatai durván különböztek a PC-s kiadásoktól.

A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)