Ezt a 15, 2023-ban magyarul megjelenő társasjátékot várjuk a legjobban (jelenleg)

|

Most még többé-kevésbé csend honol, de nem kell már sokat várnunk, hogy elkezdjenek érkezni a 2023-as év legizgalmasabb társasjátékai.

Hirdetés

A tavalyi év elején összeállítottunk egy listát 2022 általunk legjobban várt társasjátékairól - az iparág kiszámíthatatlanságát jól mutatja, hogy ezek közül jó néhány még mindig nem jelent meg, legjobb esetben is úton vannak a gyárakból a boltok polcai felé. Ami viszont megjött, azt szerettük - A Mars terraformálása: Árész expedíció, az Ark Nova, a Dűne: Impérium és a Végzetek is kiváló lett, mint azt a linkeken található bemutatóinkból is megtudhatjátok, sőt az Imperium: Ókori birodalmakról és a Brazil birodalomról is érkezik még cikk a következő hetekben.

Most viszont egy kicsit a jövőbe tekintettünk, de nem nagyon messzire: átnéztük a kiadók eddig bejelentett, 2023-ra várható játékainak listáját, és kiválogattunk 15-öt, amit kifejezetten izgatottan várunk. Nem volt könnyű leszűkíteni a kört, hiszen a Gémklub már most 24 játékot ígér, a Reflexshophoz 17 játék vagy kiegészítő fog beérkezni a közeljövőben (vagy legalábbis remélhetőleg még idén), a Delta Vision listáján pedig több mint 70 cím található, és a kisebb kiadók is bedobnak időnként ezt-azt. Mozgalmas esztendő lesz ez a társasok terén is, igyekszünk lépést tartani, és remélhetőleg az alábbi válogatással segíthetünk, hogy nektek is könnyebben menjen.

Hirdetés

Wonderland's War

Kiadó: Gémklub

Várható megjelenés: 2023. harmadik negyedév

Társasjátékok.com adatlap

Alice Csodaországa számos társasjáték-tervezőt megihletett már, ott van például a Tea 2 Főre vagy a nemrég megjelent A rózsa varázsa, de ezeknél lényegesen nagyobb lélegzetvételű a Wonderland's War, amiben 2-5 játékos teázás és tortázás közben támogatókat gyűjt, majd háborúba indul, hogy elfoglalja Csodaország különböző régióit. Kártyadraftolás, toronyépítés, csupa móka, kacagás.

Csavargódal (Vagrantsong)

Kiadó: Gémklub

Várható megjelenés: 2023. április

Társasjátékok.com adatlap

Tavaly áprilisban jelentette be a Gémklub a Vagrantsong magyar változatát, és egy év elteltével talán már játszhatunk is vele. A kooperatív, egyedi hangulatú, történetközpontú, régi rajzfilmeket idéző horrorjátékban egy elátkozott vonaton haladunk vagonról vagonra, folyamatosan küzdve mindenféle rémségekkel. 2-4 fő indulhat neki a több mint 20 történet megismerésének, ügyesen mozogva, kutakodva, jó döntéseket hozva haladhatnak végig a meglepetésekkel és új játékelemekkel teli kampányon.

Gyűrűháború: A kártyajáték (War of the Ring: The Card Game)

Kiadó: Gémklub

Várható megjelenés: 2023. május

Társasjátékok.com adatlap

Bár A Gyűrűk Ura sorozat, A hatalom gyűrűi nem nyűgözött le mindenkit, a franchise rajongói feltehetően nem tértek ki hitükből, és szívesen részt vesznek a Gyűrűháborúban egy 2-4 fős kártyajáték keretében. A War of the Ring társasjáték által ihletett War of the Ring: The Card Game-ben a játékosok két csapatot alkotnak, mindenki saját, egyedi paklijával vesz részt a küzdelemben. Az egyik fél feladata az Egy Gyűrű elpusztítása és földjeinek megvédése Sauron seregeitől, míg a sötét oldal képviselőinek a jókat kell megakadályozniuk céljuk elérésében, valamint Frodót a saját oldalukra állítaniuk.

Revive

Kiadó: Gémklub

Várható megjelenés: 2023. második negyedév

Társasjátékok.com adatlap

5000 évvel az emberiség bukását követően ismét törzsek élnek a Földön. Mi egyet irányíthatunk közülük, és a jégkorszak utáni bolygón kell megpróbálnunk erőforrásokat gyűjtögetni, túlélőket toborozni, gyárakat építeni, benépesíteni az ősök által hátrahagyott területeket. 1-4 játékos játszhatja, aszimmetrikus, így mindannyian más-más képességeket kapunk, és harcok nélkül kell tündökölnünk. Az ötrészes kampány során újabb elemeket lehet feloldani, utána pedig annyit játszunk még, amennyit csak szeretnénk.

Northgard: Ismeretlen földek (Northgard: Uncharted Lands)

Kiadó: Gémklub

Várható megjelenés: 2023. március

Társasjátékok.com adatlap

A maga idejében nagyot ment a Northgard videojáték, Steamen közel 41 ezer értékeléssel büszkélkedhet, és a társasjáték-adaptációt is nagy érdeklődés övezte, a Kickstarteren több mint 8000-en támogatták. Szerencsére a külföldi értékelések alapján jó is lett, azoknak is érdekes lehet, akik PC-n nem mélyültek még el a vikinges világban. A társasban mind a 2-5 játékos egy-egy klánt irányít, területfoglalással igyekeznek győzelemre törni, emellett felfedezés és harc útján gyűjthetnek pontokat. Közepesen összetett 4X stratégia, érdemes lesz rá figyelni.

A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

Oldalak: 1 2 3

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)