Szeptemberben is fulladozunk majd az új játékok alatt, október pedig még durvább lesz

|

Rég nem volt már ennyire sűrű az őszi játékszezon, a Starfielddel kezdve a Mortal Kombat 1-en át a Cyberpunk 2077 kiegészítőjéig minden egyszerre érkezik.

Hirdetés

Az, hogy egy hónapban sok játék érkezik, nem mindig problémás, hiszen vegyesen vannak köztük gyorsabban végigjátszható vagy rövidebb menetre tervezett címek, de amikor egy hónapban legalább hat olyan játék jön, ami több mint 20 órát kérne az életünkből, az már valamivel nehezebb helyzetet eredményez. A legszomorúbb, hogy mivel a játékosok figyelme mellett a pénzükért is küzdenek egymással a kiadók és fejlesztők, olyan játékok bukhatnak meg anyagilag, amik egy kevésbé sűrű hónapban szárnyalhatnának.

Persze nem muszáj mindent végigjátszani, de ha az ember kiad pár tízezer forintot, csak nem hagy ott egy játékot egy óra után. Szeptemberben és októberben is óriási küzdelem várható, mindkét hónapban egész végig dőlnek majd az érdekességek, meglátjuk, ki jön ki győztesen. Lista alább, lapozzátok végig, aztán írjátok meg, ti mivel fogtok játszani!

Hirdetés

2023. szeptemberi megjelenések - 1. hét

Starfield - szeptember 6. - PC, Xbox Series X|S

Na, hát igen, már rögtön a hónap első újdonsága is olyan, amiből lehet, hogy karácsonyig nem néznénk fel. A Bethesda fejlesztőcsapata vadonatúj, iszonyú tartalmas és kidolgozott, az első visszajelzések alapján meglepően bugszegény akció-szerepjátékkal jelentkezik, amiben az űrt vehetjük be, hogy bolygóról bolygóra járva teljesítsünk küldetéseket. Gyalogolhatunk, űrhajóba szállhatunk, megismerkedhetünk mereven néző karakterekkel - aki játszott Fallout vagy The Elder Scrolls játékokkal, tudja, mire számíthat.

Baldur's Gate 3 - szeptember 6. - PS5

És hogy még nehezebb legyen az élet, az év legjobban várt RPG-jével egy napon jön az év eddigi legnagyobb sikert aratott játéka, a kritikusi pontszámok alapján minden idők egyik legjobbjának választott Baldur's Gate 3 PS5-ös változata, amit többen rendeltek elő, mint a Marvel's Spider-Man 2-t, a szezon nagy Sony-exkluzívját. Igaz, a Starfield PS5-re nem lesz, a BG3 meg Xboxra, úgyhogy csak a többplatformos játékosok számára nehéz a döntés.

Final Fantasy VII: Ever Crisis - szeptember 7. - iOS, Android

Próbálkozott már a Square Enix a Final Fantasy sorozat mobilos mellékágaival, de egyik nekifutás sem hozott eredményt. Talán majd az Ever Crisis, egy multis játék loot boxokkal, ami a Final Fantasy VII eseményeit, illetve az ehhez kapcsolódó, kánonnak számító tartalmak (Advent Children film, Before Crisis, Crisis Core és Dirge of Cerberus játékok) történetét meséli el havi bontásban. Belekezdeni ingyen fogunk tudni, aztán majd meglátjuk, a monetizáció mennyire vág oda az élménynek.

Fae Farm - szeptember 8. - PC, Switch

A békés farmszimulátorok kedvelőinek szánják a Fae Farmot, egy 1-4 játékosnak szóló kooperatív kalandot, amiben ízlésünkre szabott karakterünkkel építkezhetünk, főzhetünk, barátkozhatunk, felfedezhetünk, gondoskodhatunk állatokról kölyökkoruktól kezdve, és azért harcolhatunk is, hogy megismerjük Azoria világát, valamint visszaállítsuk ott a békét.

NBA 2K24 - szeptember 8. - PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

A virtuális kosárlabdázás kedvelői az NBA 2K sorozat idei részében Kobe Bryant legendás pillanatait élhetik újra, új módon alkothatnak saját kosarast, a játékmenet pedig még inkább élethű lesz. Úgy legyen. Persze a költési lehetőségek most sem maradnak el.

A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

Oldalak: 1 2 3 4 5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)